Search
Close this search box.

HUMANOST NA DJELU: Stotine u utrci za pomoć Patriku

„Patrikov put nade“ – humanitarna je utrka održana 24. ožujka u Dugom Selu u organizaciji Atletskog Kluba „Martin“, kako bi se prikupilo novaca za liječenje robotskom terapijom od cerebralne paralize oboljelog Patrika Vidovića. Primjenom terapije njegovo je stanje poboljšano no potreban je nastavak liječenja. Troškovi terapije su visoki tako su članovi Kluba pokrenuli akciju na kojoj se okupio veliki broj građana. Za humanitarnu utrku izdano je 800 startnih brojeva, a trčalo je nešto manje sudionika, tako je prikupljeno 14.493 kuna.

Kad se tome dodaju sve uplate pravnih i fizičkih osoba direktno na račun trenutno stanje na računu je: 196.275,20 kn, 60 €, 94 CHF
Račun je otvoren još oko dva tjedna do kraja službene akcije.
Od uplata na račun posebno se izdvajaju dvije najveće: od Zagrebačke županije u iznosu od 70.000,00 kn i udruge “Ljubav na djelu” u iznosu od 59.260,00kn.
Na samoj utrci je sudjelovalo oko 700 sudionika. Startnih brojeva je izdano više od 800 no nisu svi trčali.
Svaki je sudionik bio jednako važan, organizatori su zahvalni svima, no one najbrže odlučili su simbolično nagraditi.

Prvi su trčali oni najmanji u grupi“Malci“ . Najbrži su bili djevojčica Petra Vladić prva, zatim Gabrijela Mareš i Mia Martinović. Dječak Filip Piljić bio je najbrži, zatim Mihael Mareš i Fran Mudifaj. Među predškolcima najbrža je bila Mia Hrgić, zatim Tena Miletić i Klara Šimičić, a prvi je dječak Karlo Mišković, zatim Rok Tomić i Jakov Šulc. Od mlađih učenika bile su dvije grupe . U prvoj je najbrža Petra Anić , zatim Adela Salopek i Marija Marijanović. U drugoj gorupi najbrža je Mare Milić, zatim Nina Zulić i Gabrijela Božić. U prvoj grupi dječaka prvi je Ivano Nikolić , zatim Fabijan Ivančević i Emanuel Jurić. Filip Škrabec bio je najbrži u drugoj grupi školaraca, zatim je stigao Patrik Prkić i Emanuel Jurić.
I stariji školarci trčali su u dvije grupe. Prva je stigla Kristina Pavić, zatim Kristina Vuković i Ana Jadanec. Od dječaka najbrži je bio Josip Šarić, pa Srećko Znudić i Bruno Žaja. U drugoj grupi pobijedila je Leona Husarić, druga je Adriana Husarić a treća – Lara Golub. Dječak Franjo Klarić bio je najbrži , zatim Karlo Severec i Marin Jurišić.

Utrka građana duga 5 kilometara na startu je okupila je veliki broj sudionika dobrih namjera. Svaki je dao doprinos trčećim korakom i dobrom voljom no većina je utrku prilagodila šetnji. Oni najbrži stizali su na cilj nakon dvadeset i nešto minuta. Od ženskih prva je ciljem prošla Josipa Bebek, za njom Iva Rokavec a Jelena Kobasić stiga je treća.
Najbrži trkač bio je Blaž Car-Pavlić, za njim Siniša Majdandžić , a treći je Josip Perić.
Imenovani trkači kao i nekoliko stotina drugih te posjetitelji – svi su oni u subotnjoj akciji bili jedinstveni u podršci Patriku želeći mu uspjeh u daljnjem liječenju.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content