I u 2016. godini nastavak sufinanciranja smještaja djece u privatnim dječjim vrtićima

Suradnja Grada Dugog Sela i privatnih vrtića „Didi“ i „Buba Biba“ po pitanju sufinanciranja cijene smještaja djece u istim vrtićima – nastavlja se i ove godine. Grad će i dalje pokrivati troškove provođenja primarnog – 10 satnog programa njege, odgoja i naobrazbe djece u iznosu od 1.000 kuna mjesečno po djetetu, a njih je u privatnim vrtićima na području grada ukupno smješteno 169-ero –u DVD „DIDI“ njih 113, te u DV „Buba Biba“ 56-ero. Tim povodom danas su u nazočnosti gradonačelnika Stipe Velića, njegovog zamjenika Pave Jakovljevića i gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Veljka Bertaka potpisani ugovori s predstavnicima vrtića, ravnateljicom Dječjeg vrtića „DIDI“ Karmen Pavlic i ravnateljicom Dječjeg vrtića „Buba Biba“.

„Ukupan iznos planiranih proračunskih sredstava za sufinanciranje predškolskog odgoja i obrazovanja u vrtićima drugih osnivača za 2016. godinu iznosi 2.150.000 kuna. Iako smo imali zahtjeve za povećanjem udjela u sufinanciranju smještaja djece u privatnim vrtićima, istima nismo mogli udovoljiti, s obzirom da je gradski proračun ostao bez dijela sredstava zbog porezne reforme“, poručio je tom prilikom gradonačelnik Velić, istaknuvši kako je Grad zadovoljan sa suradnjom s privatnim vrtićima. Uz 169-ero djece u privatnim vrtićima, u gradskom Dječjem vrtiću Dugo Selo smješteno je 431 dijete, čime na području grada predškolski odgoj ukupno pohađa 600-ero djece. „Tek je manji broj djece ostao neupisan, čemu je vjerojatno doprinijela i činjenica iseljavanju jednog dijela ljudi, obitelji s djecom, u inozemstvo“, dodao je gradonačelnik.

Ravnateljica DV „DIDI“ Pavlic najavila je skori dovršetak projekta novog objekta u Lukarišću koji je sada u fazi rješavanja građevinske dokumentacije. „Samo rješavanje građevinske dozvole planirano najkasnije do početka ožujka, kako bi odmah uslijedili građevinski radovi. Plan nam je novu pedagošku godinu započeti u novom objektu koji će ujedno biti i novo sjedište DV „Didi“. S obzirom da nam najveći broj djece dolazi upravo s područja Dugog Sela, te susjednih općina Brckovljani i Rugvica novo sjedište će nam biti u Dugom Selu, umjesto u Krašiću“, najavila je Pavlic. Potvrdila je kako je „situacija s objektom u Kopčevcu, koji nije mogao dalje zadovoljavati nove pedagoške standarde“, dala poticaj da se objekt u Lukarišću što skorije dovrši.

Ravnateljica vrtića „Biba Biba“ Andreja Čukelj izrazila je zadovoljstvo korektnom suradnjom i komunikacijom s Gradom. Istaknula je nadu da će se njihov zahtjev za postavljanjem ležećih policajaca u Kalničkoj ulici, uz sam vrtićki objekt, biti realiziran ove godine kako sigurnost djece ne bi bila upitna. „Na žalost sve češće su situacije u kojoj dolazi do ugroze prometne sigurnosti naših korisnika. Znamo kako je potrebna dokumentacija gotova, te su dobivene suglasnosti za postavljanje policajaca, no na realizaciju istih još se čeka“, navela je Čukelj, na što je gradonačelnik odgovorio kako će taj posao biti riješen u sljedećem razdoblju.Skip to content