I u novoj školskoj godini Grad osigurao produženi boravak za učenike te financira rekonstrukciju školskog igrališta OŠ Josipa Zorića

Gradonačelnik Dugog Sela donio je odluku o sufinanciranju produženog boravka za učenike OŠ Josipa Zorića, OŠ Ivana Benkovića i OŠ Stjepana Radića iz Božjakovine, a koji imaju prebivalište na području grada Dugog Sela, čime i dalje nastavlja pozitivna praksa Grada Dugog Sela.

„Svake godine je sve veći interes učenika i njihovih roditelja za produženim boravkom u nižim razredima osnovnih škola. Kako bi maksimalno omogućili svim građanima, roditeljima koji imaju potrebu, želju koristiti takvu uslugu u osnovnim školama, gradonačelnik je donio odluku kojom će se sufinancirati plaće za rad i ostala materijalna prava 2 voditelja produženog boravka i njihovih zamjena i to u dvije dugoselske osnovne škole te u OŠ Stjepana Radića u Božjakovini koji pohađa veći dio učenika s prebivalištem na području grada Dugog Sela. Računamo da ćemo s time omogućiti da osnovne škole izgrade određeni sustav, program koji će moći koristiti svi građani koji za to imaju potrebu“, pojasnio je pročelnik za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Boris Savić.

Također u svrhu poboljšanja svih uvjeta u području školstva, pa tako i sportskih – u tijeku je projektiranje uređenje školskog sportskog igrališta OŠ Josipa Zorića gdje će kroz sljedeće razdoblje biti ili obnovljeno ili u potpunosti novoizgrađeno odbojkaško igralište, glavni nogometni teren s novim tribinama te nova ograda.

„Nakon što su prošle godine obnovljeni vanjski tereni, igrališta kod OŠ Ivana Benkovića koje je financirano iz gradskog proračuna, držimo da će isto tako kvalitetni i obnovljeni tereni biti i kod OŠ Josipa Zorića. Time više što naši učenici postižu vrhunske sportske rezultate, naravno uz pomoć i profesora tjelesnog odgoja, stoga smo uvjereni kako će djeca imati još bolje uvjete za sportske i rekreativne aktivnosti, kao i daljnje uspješne rezultate“, poručio je pročelnik Savić.Skip to content