Izabrano novo vodstvo NK Dugo Selo: Predsjednik kluba Hrvoje Šarić

NK Dugo Selo ove godine obilježava 95. godina postojanja, a u novu godinu i nastavak prvenstva ulazi s novim vodstvom. Čini se da je time prevladana upravljačka kriza, od mladog tima predvođenog predsjednikom Hrvojem Šarićem, očekuje se stabilizacija kluba koji je uspješno opstao u 3.HNL, nanizavši pritom i dobre rezultate. Za predsjednika je jednoglasno izabran na jučer održanoj Skupštini. Izvršni odbor čine još Stanko Slišković, Krunoslav Valjak, Damir Novosel, Damir Fintić, Mihael Barišić, Dražen Babić, Dean Dragičević i Ivica Kosak. Šarić je dipl.ekonomist, stručnjak u financijskom sektoru, zadnjih godina na rukovodećim pozicijama. U klubu je oduvijek, natjecao se u svim dobnim kategorijama, u seniorskoj ekipi, dio igračke karijere proveo je u omladinskoj školi Hrvatskog dragovoljca. „Skupit ćemo glave, svi zajedno raditi na prosperitetu kluba i velikog broja djece i mladih kojih je oko 180, raditi na tome da ostane stabilan trećeligaš u što se uložilo do sada dosta truda i sredstava“, rekao je novi predsjednik Šarić.

Zadovoljstvo izborom ove upravljačke strukture, pred kojom je odgovoran i težak posao, izrazio je predsjednik Skupštine Stjepan Valjak. Slijedi konstituiranje te imenovanje novog trenera, najavio je. Riječi hvale upućene su prijašnjem predsjedniku Mladenu Vrabecu. Na skupštini je, a nakon što je koncem godine dao neopozivu ostavku, razriješen s te dužnosti. Zahtjevnu funkciju je uspješno obavljao od 2005. godine, kratkotrajna stanka bila je lani kada je na čelu bio Dragan Radić. Vrabec se nada da će klub izaći iz financijskih problema i da će se nastaviti s dobrim rezultatima. Lanjski prihodi kluba iznosili su 1,1 mil. kuna, toliko je i utrošeno. Redovni prihodi iznose 723.528 kuna, od Zajednice športskih udruga Dugo Selo prihodovano je 356.593 kune, od ZŠUS-a Zagrebačke županije 45.000 kuna dok je od sponzorstva prihodovano 294.500 kuna. Za prijevoz je iz ZŠU-a direktno isplaćeno 89.000 kuna. Prihodi od članarina omladinskog pogona su 325.650 kuna, naveo je Vrabec neke od stavki iz jednoglasno prihvaćenog financijskog izvješća za 2017. godinu. Ukupno je 14 momčadi te 11 trenera. Naglasio je kako je odigrano 348 prvenstvenih utakmica. Kao najdugovječnijem predsjedniku, za iznimne zasluge, požrtvovan i stručan u rad u klubu Vrabecu je ovom prigodom dodijeljena plaketa kluba te je proglašen počasnim predsjednikom. Kako je kazao, on će i dalje biti na raspolaganju i pomoći koliko će moći. Gosti na skupštini uputili su čestitke dosadašnjem te novoizabranom čelništvu sportskog kolektiva.

Nazočili su predsjednik ZŠU-a Branko Deronja te tajnik Franjo Končić. Ostanak u trećoj ligi, rad s mladim pogonom te „proizvodnja“ kvalitetnih igrača nužni su za stabilnost rezultata, naveo je pročelnik UO za društvene djelatnosti Veljko Bertak. Sa željom da novi Zakon o sportu omogući adekvatno financiranje, istakao je kako je Grad Dugo Selo jedan od vodećih u Županiji po izdvajanju za šport. Podsjetio je kako je NK Dugo Selo jedna od najstarijih udruga na području RH. Pomoć u realizaciji proslave te svaku drugu pružit će i predsjednik Nogometnog središta Dugo Selo Dinko Vulelija. Predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir, kao bivši član IO-a, upoznat je s problemima kluba. „Klub ima veliki pogon i potrebno je stremiti ka višem cilju“, kazao je. S time se složio gradonačelnik Nenad Panian dodavši kako želi da uđu u II. ligu. Grad će pružiti podršku, utvrdit će se kriteriji raspodjele financijskih sredstava, a sukladno zaslugama. „Volite ovaj klub, zajednički ćemo raditi na njegovoj dobrobiti, vratiti ga na mjestu kojem pripada“, poručio je Panian najavivši veliku feštu za 95. godina kluba i obilježavanje 20. godišnjice od povijesne utakmice s Dinamom u kojoj je NK Dugo Selo odnio pobjedu.Skip to content