Izaslanstvo Grada Dugog Sela u posjetu u Francuskoj na poziv predstavnika Kantona Saint Simon: Međusobna suradnja i poticanje aktivnosti na gospodarskom, kulturnom i turističkom planu

Izaslanstvo Grada Dugog Sela, predvođeno gradonačelnikom Nenadom Panianom nalazi se u Francuskoj, u službenom posjetu na poziv predstavnika prijateljskog Kantona Saint Simona.
Cilj posjete je dogovor vezan za potpisivanje novog ugovora o suradnji, razlog je preustroj njihovih granica. Naime, od prošle godine Communauté d’Agglomération Saint-Quentin i Zajednica općina kantona Saint-Simon) spojeni su u jednu teritorijalnu jedinicu. Međusobna razmjena iskustava te poticanje aktivnosti na gospodarskom, kulturnom i turističkom planu, bile su neke od tema dugoselskog čelništva i domaćina predvođenih predsjednikom Odbora za bratimljenje Jean-Marie Gondryem. Gradonačelnik Nenad Panian upoznao ih je s projektima Grada, posebice sudjelovanja u projektu EU fondova NewPilgrimAge. Jedan od prijedloga u projektu je i obnova crkve sv.Martina na Martin bregu za što su domaćini iskazali interes za uključivanjem. Osim turizma, bilo je riječi o povezivanju poljoprivrednih proizvođača, posebice OPG-a s našeg područja te obrtnika, jedna od mogućnosti je sudjelovanje na velikom sajmu poljoprivrede u svibnju za kada je dogovoren i ponovni posjet gradskih predstavnika. Francuskim kolegama upućen je poziv za gradske manifestacije poput „U susret Uskrsu“ te „Stara jela z Dugoga Sela“. U sklopu boravka u Francuskoj organiziran je i prijem predstavnika Grada Dugog Sela i francuskih domaćina u Hrvatskom veleposlanstvu u Parizu gdje ih je primio veleposlanik Filip Vučak.

 Skip to content