IZBORI ZA MJESNE ODBORE: Koalicija HDZ, HSS, HSP AS pobijedila sa osvojenih 10 MO-a

Jučerašnje izbore za članove Vijeća mjesnih odbora obilježio je izuzetno slab odaziv građana. Od 15 790 birača na glasanje su izašla 1 152 birača. Prema službenim rezultatima Gradskog izbornog povjerenstva, pobjedu je izborila koalicija Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević koja je osvojila vlast u 10 od 14 mjesnih odbora – Dugo Selo-jug, Dugo Selo-zapad, Kopčevec, Kozinščak, Lukarišće, Velika Ostrna kao i u Leprovici, Maloj  Ostrni, Prozorju, Puhovu gdje nije bilo protukandidacijskih lista. Lista Socijaldemokratske partije pobijedila je u Andrilovcu te u Dugo Selo-Centar i Dugo Selo-Istok u koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika i Hrvatskom narodnom strankom. U Donjem Dvorišću pobijedila je Kandidacijska lista grupe građana. Slijede rezultati za svaki  Mjesni odbor, broj mjesta i članova Vijeća Mjesnih odbora:

 

1.Andrilovec

Od ukupno 255 birača glasalo je 86 njih odnosno 33,73 posto, važećih listića bilo je 84. Veći broj glasova ovdje je osvojila lista SDP-a, za njih je glasalo 48 birača dok je lista HDZ, HSS i HSP dr.AS osvojila 36 glasa. Iz toga proizlazi sljedeći broj mjesta i članova Vijeća mjesnih odbora: S liste SDP-a članovi Vijeća su nositelj liste Dejan Klarić, Marijo Jančec i Željko Remenar. S liste HDZ, HSS, HSP AS to su nositelj Ivica Klarić i Krešo Krištof.

2.Donje Dvorišće

Od ukupno 167 birača glasalo je 68 odnosno 40,72 posto. Nije bilo nevažećih listića. Kandidacijska lista grupe građana osvojila je 42 glasa dok je lista HDZ, HSS, HSP AS osvojila 26 glasova. Stoga je lista grupe građana dobila tri mjesta – uz nositeljicu liste Zvjezdanu Jambrečec, članovi Vijeća MO su Marijo Šurina i Dražen Jambrečec. HDZ, HSS i HSP AS imaju jedno mjesto manje, članovi su nositelj liste Ivica Bubalović i Marijan Klasan.

3.Dugo Selo-Jug

Od ukupno 1 062 birača glasalo je 60 njih ili 5,65 posto. Važećih listića bilo je 60. Za listu HDZ, HSS i HSP AS glasalo je 42 birača dok je 18 birača zaokružilo listu SDP, HSU i HNS. Više mjesta tako je osvojila lista HDZ, HSS, HSP AS, a njihovi članovi Vijeća MO-a su nositelj liste Branko Deronja, Nikolina Mačić, Željko Cigrovski, Mario Jurić i Ivo Šola. S liste SDP, HSU, HNS članovi su nositelj Dragan Petrlić i Marijan Reštigorac.

4.Dugo Selo – Zapad

Od ukupno 1 402 birača glasalo je 97 odnosno 6,92 posto. Nije bilo nevažećih listića. Pobijedila je lista HDZ, HSS, HSP AS sa 67 glasa. Lista SDP, HSU i HNS dobila je 30 glasova. Stoga je pobjedničkoj listi pripalo pet mjesta – nositelj liste Luka Ivanović, Domagoj Pilko, Zoran Pejić, Petar Smolčić i Mirko Čičak. Lista SDP, HSU i HNS ima dva mjesta, članovi su nositelj liste Robert Lehpaner i Vladimir Erjavec.

5.Dugo Selo – Centar

Od ukupno 4 872 birača glasalo je 203 birača ili 4,17 posto. Važećih listića bilo je 200. Pobijedila je lista SDP, HSU i HNS sa 107 glasova dok je koalicijska lista HDZ, HSS, HSP AS osvojila 93 glasa. Pet mjesta stoga je pripalo listi SDP, HSU, HNS, a članovi su nositelj Smiljan Dokić, Božidar Jakopović, Zvonko Martinjak, Krešimir Cvijanović i Orjeta Jović. Četiri mjesta pripala su listi HDZ, HSS, HSP AS, članovi su nositelj liste Mato Rajkovača, Željka Tomas, Elvio Nuić i Ivo Kesedžić.

6.Dugo Selo-Istok

Od ukupno 2 340 birača izašlo je njih 87  ili 3,72 posto. Nije bilo nevažećih glasova. Pobjedu je odnijela s 45 glasova lista SDP, HSU, HNS. Lista HDZ, HSS, HSP AS dobila je 42 glasa. Listi SDP, HSU i HNS pripalo je pet mjesta, članovi su nositelj liste Željko Pintar, Boris Mahač, Mina Lovrić, Tomislav Filipović i Danijela Buljan. Lista HDZ, HSS, HSP AS osvojila je četiri mjesta, članovi su nositelj liste Goran Jukić, Mate Crnoja, Stjepan Valjak, Damir Bilić.

7.Kopčevec

Od ukupno 970 birača glasalo su 42 birača ili 4,33 posto. Važećih listića bilo je 41. Pobjednička lista je HDZ, HSS, HS AS sa 27 glasova dok je lista SDP, HSU, HNS osvojila 14 glasova. Iz toga proizlazi sljedeći broj mjesta i članova vijeća MO: pet mjesta za listu HDZ, HSS, HSP AS i to redom nositelj liste Ivan Vukoje, Stjepan Babić, Dalibor Topalović, Dalibor Miškić i Vedran Barkić. SDP, HSU, HNS dobila je dva mjesta, članovi su nositelj liste Mihael Pavlić i Ankica Jureta.

8.Kozinščak

Od ukupno 1 187 birača glasalo je 110 ili 9,27 posto. Važećih listića bilo je 109. Pobijedila je lista HDZ, HSS, HSP AS sa 81 glasom dok je lista SDP, HSU, HNS dobila 28 glasa. Pobjedničkoj listi pripalo je pet mjesta, članovi su nositelj liste Stipo Čeko, Ana-Marija Tandara, Božidar Šimunec, Stanko Slišković, Josip Filipović. Lista SDP, HSU, HNS osvojila je dva mjesta, članovi su Zlata Vranić-Paruž i Nikola Reštigorac.

9.Leprovica

Od ukupno 201 birača glasalo je 28 ili 13,93 posto. Važećih je bilo 26 ili 92.86 posto. Ovdje je bila samo jedna lista HDZ, HSS, HSP AS koja je osvojila 26 glasova te joj je pripalo pet mjesta, članovi su nositelj liste Zdenko Tečić, Mijo Geljić, Kkristijan Holik, Dragan Stjepić i Zoran Jelčić.

10.Lukarišće

Od ukupno 923 birača glasalo je 84 ili 9,10 posto. Važećih listića bilo je 83. Pobjedu je odnijela lista HDZ, HSS, HSP AS osvojivši 42 glasa dok je lista SDP, HSU, HNS osvojila 41 glas. Listi HDZ, HSS, HSP AS pripalo je četiri mjesta, članovi su nositelj liste Matija Sokač, Predrag Birt, Tomislav Baumgartner i Damir Kulaš. Lista SDP, HSU, HNS-a ima jedno mjesto manje, članovi su nositelj Orlando Sesan, Stipe Pelivanović i Pejo Čičak.

11.Mala Ostrna

Od ukupno 295 birača glasalo je 43 odnosno 14,58 posto, važećih glasova bilo je 38. I ovdje je predana samo jedna kandidacijska lista i to HDZ, HSS, HSP AS. Zbog osvojenih 38 glasova njoj su pripala pet mjesta, a članovi su nositelj liste Dražen Turković, Marijan Kamenjašević, Stjepan Harambaša, Marijana Radovac i Stjepan Bilanović.

12.Prozorje

Od ukupno 418 birača glasalo je njih 44 ili 10,53 posto. Važećih listića bilo je 42, a toliko je osvojila i lista HDZ, HSS, HSP AS koja je bila i jedina kandidacijska lista. Listi je pripalo pet mjesta, članovi su nositelj Zdravko Čižmek, Tajana Brekalo, Marija Certin, Željko Topol i Igor Grgošić.

13.Puhovo

Od ukupno 564 birača glasalo je 67 njih odnosno 11,88 posto. Svi su listići bili važeći. Veći broj glasova, 58 njih, osvojila je lista HDZ, HSS, HSP AS dok je za listu SDP, HSU, HNS glasalo 9 birača. Stoga je pobjedničkoj listi pripalo pet mjesta, članovi vijeća MO-a su nositelj liste Jozo Lovrić, Tonka Livajić Poljak, Mile Perković, Silvana Piljić i Vjekoslav Hojka.

14.Velika Ostrna

Od ukupno 1 134 birača glasalo je 133 ili 11,73 posto. Od važećih 130 glasova, lista HDZ,HSS,HSP AS osvojila je 99 dok je lista SDP,HSU,HNS dobila 31 glas. Lista HDZ, HSS,HSP AS dobila je šest mjesta, članovi su nositelj liste Anita Vešligaj, Ivica Lokmić, Ivan Orešković, Zlatko Brlek, Miljenko Dokuš i Petar Karamatić. Listi SDP, HSU, HNS pripalo je jedno mjesto za člana nositelja liste Željka Bajsa.

 Skip to content