Izgradnja cjelovotog sustava odvodnje ulazi u završnu fazu: SLUŽBENO ZAPOČELI RADOVI NA CS 12 U RUGVICI

U Rugvici su danas službeno započeli radovi na izgradnji crpne stanice CS 12 koja je ključna točka za puštanje u pogon cjelovitog sustava odvodnje za područje Grada Dugog Sela i Općine Rugvica. Radovi su započeli nakon što je nekoliko natječaja za izgradnju ovog objekta bilo poništeno, ističe gradonačelnik Grada Dugog Sela Stipo Velić, pa je ovaj događaj tim značajniji i ključan za stavljanje cijelog sustava u funkciju. Investitor je Dukom d.o.o., a izvođač radova Vodotehnika koja bi sam objekt trebala završiti u roku 4 mjeseca, a puštanje sustava u pogon očekuje se do rujna ove godine.

Sam objekt vrijedan je 6,3 milijuna kuna, bez PDV-a, a financira se 90% iz Programa Hrvatskih voda putem zajma Svjetske banke, a 10% od strane jedinica lokalne samouprave.

Riječ je o crpnoj stanici kapaciteta 460 l/s s dvije radne pumpe i jednom rezervnom koje će prikupljati otpadnu vodu cijelog vodoopskrbnog sustava i transportirati je do pročistača u Novakima Oborovskim. Izgradnjom CS 12 pokreće se novoizgrađena mreža odvodnje ukupne dužine 45 km, s 24 crpne stanice u sustavu – istaknuto je prilikom današnjeg otvaranja radova.

Cjeloviti sustav odvodnje investicija je teška preko 90 milijuna kuna, istaknuo je Velić, ali ni ovim ne bi završilo investiranje u odvodnju jer se do završetka cijelog projekta planira još i izgradnja sekundarne mreže u Rugvici te izgradnja odvodnje u još nepokrivenom dijelu Grada Dugog Sela, naselja Kopčevec, Martin brega i Industrijske zone te bi investicija trebala rasti do 150 milijuna kuna, a projekti će se plasirati prema fondovima Europske unije. Planirani početak ove druge faze je proljeće 2016. godine, a završetak konac 2018. godine.

Velić je zahvalio tvrtki M San što je dozvolila izagradnju

Današnjem službenom otvorenju radova nazočili su gradonačelnik Grada Dugog Sela Stipo Velić koji je zahvalio tvrtki M San što je dozvolila izgradnju crpne stanice CS 12 na svom zemljištu, načelnik Općine Rugvica Mato Čičak te predstavnici Hrvatskih voda i Dukoma d.o.o.Skip to content