Izložba VODA od sljedećeg utorka u Zagrebu

vodaPrigodom Međunarodnog Dana planeta Zemlje, 22. travnja, s porukom očuvanja vode, kao i sveukupnog okoliša – u Turističkom uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije održat će se svečano otvorenje izložbe slika i skulptura pod nazivom VODA nastalih tijekom 14. susreta likovnih umjetnika Zagrebačke županije održanih 2014. godine u Dugom Selu.

Izlažu se djela umjetnika: Roberta Samardžića, Martine Gracin, Slavena Jurića, Danijela Šokeca, Barbare Biđin, Tamare Kordić Mišković, Marija Miškovića i Nediljka Šuvara.

Umjetnici iz Zagrebačke županije i grada Zagreba stvorili su djela inspirirana vodom nastala na otvorenoj radionici pored jezera ribolovnog društva u Dugom Selu u rujnu prošle godine. Njihovi radovi obuhvaćaju reljefe u keramici, osebujne prikaze vodene površine, te slike izrađene u raznim tehnikama s motivima vode.

“Tema je izabrana kako bi se ukazalo na značaj vode kao bogatstva, uvjeta za život, ali i prirodne ljepote. Voda je neprocjenjiva vrijednost za život, inspiracija u stvaralaštvu, što se željelo naglasiti porukom za očuvanje te vrijednosti od zagađenja ili uništavanja.”

Izložbu organiziraju Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, u suradnji s TZZŽ, a samo otvorenje planirano je u 11:00 sati u prostoru Turističkog ureda TZZŽ-a u Zagrebu, Preradovićeva 42.

 Skip to content