Izložene ilustracije Luke Pekere

U prostoru Male galerije u Kolodvorskoj postavljena je izložba ilustracija Luke Pekere, učenika koji upravo završava četvrti razred Osnovne škole Stjepana Radića iz Božjakovine. Luka je u ranoj dobi pokazao zanimanje za crtanje tako je njegov talent prepoznat početkom školovanja kada je i pohađao tečaj crtanja i slikanja pri Pučkom otvorenom učilištu Dugu Selo.

U međuvremenu nastali su brojni crteži i ilustracije u raznim tehnikama među kojima je najviše onih u  olovci sa spektrom sjena. Poduku u likovnom izražavaju Luki je pružio voditelj tečaja akademski slikar Robert Samardžić koji mu je pomogao u odabiru radova i postavi izložbe.

Izložba je otvorena 8. lipnja u krugu brojnih Lukinih prijatelja iz škole koji su uz likovne radove obilježili kraj školske godine. Luka također uživa snažnu potporu šireg kruga  svoje obitelji. Članovi Likovnog društva Dugo Selo također su se pridružili ovom događaju. Slikar Samardžić okupljenima je ukazao na značajke Lukinog stvaranja uputivši ga na daljnji rad uz stalno  učenje o primjeni likovnih tehnika, kako bi se njegov talent  kvalitetno razvijao.

Osim prikaza radova  izložba je  ujedno  poziv i poticaj učenicima i mladim talentima  na likovno stvaralaštvo.Skip to content