Izvanredni rezultati učenika dugoselske glazbene škole

U organizaciji Glazbene škole u Varaždinu od od 8. do 17. travnja održano je međunarodno natjecanje puhača „Varaždin Woodwind & Brass”. Dugoselska glazbena škola nastupila je u disciplini flaute te ostvarila ogroman uspjeh. Učenik dugoselske glazbene škole Josip Rudelić osvojio je 1. nagradu dok je Marija Klara Grlić osvojila 3. nagradu. Mentor od Josipa je prof. Marija Esih dok je mentor od Marije Klare prof. Dora Weiss Reljić. Učenici su nastupili uz klavirsku pratnju Žanine Bilić.

Na natjecanju ,,Bistrički zvukolik” jedan od najboljih učenika glazbene škole Martin Žučko na orguljama osvojio je 1. nagradu i 3. mjesto uključujući sve instrumente u svojoj kategoriji dok je mlada i izuzetno talentirana klaviristica Antonela Papak osvojila 3. nagradu. Mentor od Martina je prof. Božidar Ljubenko dok je mentor od Antonele prof. Žanina Bilić.

Jan Orešić i Luka Ivezić nastupit će 12.5 u Grazu, gdje će prizvesti skladbu ,,Komorni koncert – za 2 tambure, vibrafon i orkestar“ ravnatelja glazbene škole prof. Daria Cebića. Jan i Luka nastupit če kao solisti uz pratnju Simfonijskog orkestra. Njihov mentor je prof. Dario Cebić.

Od 16. do 20.5 zbor i tamburaški orkestar glazbene škole nastupit će na ,,World Cup of Folklore“ u Jesolu/Italija. Prije 2 godine tamburaški orkestar glazbene škole osvojio je u konkurenciji brojnih grupa, ansambala i orkestara 1. mjesto na navedenom natjecanju.Skip to content