Jubilarna, 10. likovna radionica bojanja pisanica „U susret Uskrsu“ u Perivoju grofova Drašković

Lijepo vrijeme stiglo je kao naručeno 24. ožujka za 10. likovnu radionicu bojanja pisanica i izložbu na otvorenom „U susret Uskrsu“. Na jubilarnom događanju sudjelovale su 22 ekipe iz osnovnih škola, vrtića i udruga iz Dugog Sela, susjedne Rugvice te iz Sesvetskog Kraljevca. Otvorio ga je gradonačelnik Nenad Panian zaželjevši svima dobru zabavu te pozvavši na ostala događanja.
U prvom planu uvijek je zabava, veselja i šarenila nije nedostajalo ni ove godine. Nije nedostajalo ni inspiracije, predstavljene su zanimljive kreacije, saznajemo od Arielle Melić, idejne začetnice i umjetničke voditeljice ovog jedinstvenog događanja. „Osmišljeno je prvenstveno za djecu, kako bi pokazala svu svoju kreativnost i maštu i kako bi se što ljepše dočekao Uskrs u našem gradu“, kazala je.
Iako su sve pisanice i instalacije ocijenjene kao odlične, stručni žiri odlučio je dodijeliti nagrade najboljima od najboljih. Tako je u kategoriji škola prvo mjesto pripalo 3.d OŠ Josipa Zorića za „Uskrsni vrt“ učiteljice Ivane Matešić; druga je bila „Pleterica“ 4. a iz OŠ Rugvica učiteljice Danijele Klajn; treće OŠ Ivan Benković i to 1.c Tihane Lilić za „Uskrsnu pisanicu“. Od vrtića, najljepšom je proglašena kreacija „Uskrs u Biba Bubinom kokošinjcu“ DV-a Buba Biba; slijedi DV Vrapčić s „Jajima u parku“; treća je „Pisanica računalica“ DV Dugo Selo. Kod udruga, prvo je mjesto pripalo veteranima KUD-a „Preporod“ za pisanicu pod nazivom „Zlatne žice pisanice“; druga je udruga ADHD I JA s pisanicom „Hawaii jaje“; treći je Dnevni centar Stančić i njihovo „Cvjetno jaje“.
Za sve nagrađene osigurane su bogate nagrade. Održane su i igre s jajima, najspretnija u kategoriji „nošenja jaja u žlici“ bila je Josipa Čamber dok je Niko Antunović najbrže stigao na cilj u kategoriji „guranje jaja s kuhačom“. Za glazbeno-scenski program pobrinuli su se raspjevani Zorići pod voditeljstvom Marine Perković te Dugoselske mažoretkinje. Kroz program je vodio poznati Zec Marko, uz asistenciju Dugoselske guske i maskotu iz igraonice Križić Kružić. Organizator ove manifestacije bila je TZG Dugo Selo, sponzori Udruga Hrvatski vitezovi-ratni veterani 1991., Darojković promet, Foto Studio Time te SUH Dugo Selo čiji su članovi dijelili maslinove grančice.  I ovogodišnju izložbu pisanica valja razgledati stoga svakako ovaj tjedan posjetite omiljeni gradski park.

Dan narcisa
Dan uoči Cvjetnice, bio je i Dan narcisa. Osim u Kolodvorskoj,  djelatnici i volonteri Crvenog križa Dugo Selo, Gradska udruga umirovljenika Dugo Selo i SUH Dugo Selo prodavali su narcise i u Perivoju. Kupnjom ovog cvijeta prikupljaju se sredstva namijenjena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Također, građani su mogli kupiti prigodne rukotvorine i tako sudjelovati u još jednoj dugoselskoj humanitarnoj akciji “Patrikov put nade”.

Album fotografija možete vidjeti na FB stranici Dugoselske kronikeSkip to content