Komunalne aktivnosti na području grada

Prema informacijama dobivenim od voditelja Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davora Miljanovića danas je započela deratizacija javnih površina na cijelom području grada Dugog Sela koju izvode ekipe Veterinarske stanice Vrbovec.

Ista tvrtka krajem sljedećeg tjedna, ukoliko vremenski uvjeti to dopuste, na području cijelog grada planira izvršiti mjere dezinsekcije komaraca, odnosno adulticidni tretman. Zaprašivanje će se izvršiti tijekom dvije noći, uz prethodnu najavu u javnosti. Larvicidni tretman kojim se suzbijaju ličinke komaraca izvršen je prije dva tjedna, dodao je Miljanović.

Nadalje, nakon obilaska i utvrđivanja na terenu, komunalne službe Grada najavljuju kako od sutra kreću radovi na navoženju makadamskih cesta na području grada. Saniranje udarnih rupa i nasipavanje makadamskih puteva planirano je i kroz sljedeći tjedan.

Nakon prošlotjednog kišnog nevremena i bujičnih voda koje je uzrokovalo probleme sa zadržavanjem vode na prometnicima u centru grada, tijekom ovog tjedna radi se na čišćenju slivnika i spojenih cijevi, navodi Miljanović. Obuhvaćene su ulice Josipa Zorića, Zagrebačka, Kolodvorska i Krležina.

Započeli su radovi na izgradnji spojne ceste do deponije Andrilovec do željezničke pruge, odnosno nadvožnjaka. Radi se o 300-400 metara makadamske ceste, široke 6 metara, kojom će se voziti vozila za odvoz komunalnog otpada do same deponije. Na taj način komunalna vozila više neće prolaziti prometnicom kroz naselje Andrilovec. Investitor izgradnje ovog puta je Grada Dugo Selo, a izviđač radova tvrtka Swietelsky d.o.o.. Dovršetak radova planiran je 5. kolovoza, najavljuje Milajnović, dodajući kako su radovi na rekonstrukciji starog rukometnog igrališta u centru grada kraj POU Dugo Selo u završnoj fazi – građevinski radovi su zaključeni, radovi na uređenju okoliša dovršeni te je još potrebno montirati javnu rasvjetu i rasvjetna tijela.Skip to content