Komunalne aktivnosti u Dugom Selu: Sanacija asfaltnih cesta, u tijeku izgradnja kanalizacije u Prečnici

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, krenule su i komunalne akcije na području Grada Dugog Sela. U tijeku je sanacija udarnih rupa i pukotina na prometnicama, u tijeku su radovi na kanalizaciji u ulici Prečnica..
Na 20 lokacija sanacija asfaltnih cesta izvodi se modernom infracrvenim grijanjem. Ova reciklirajuća metoda je dugotrajnija, a radi se na prometnicima gdje su manje pukotine i udarne rupe, saznajemo od voditelja Odsjeka za stambeno gospodarstvo Davora Miljanovića. Idući tjedan na taj način planirano je sanirati još 10 lokacija. Izvođač radova je obrt „Barun“, podizvođač „Swietelsky“, troškovi su 40.000 kuna, a dio su sredstava iz cjelogodišnjeg ugovora za održavanje nerazvrstanih cesta-asfaltne ceste. Na drugim prometnicima s većim oštećenjima sanirat će se klasičnim postupkom. Do Uskrsa sve bi ulice pod gradskom ingerencijom trebale biti sanirane.
U ulici Prečnica radi se kanalizacija, sljedeći tjedan dolazi i prepumpna stanica koja će se ugraditi na početku te ulice. Priključci i prepumpni vod bit će gotovi do Uskrsa, a kad se radovi slegnu, otprilike kroz mjesec dana, ova ulica u naselju Dugo Selo zapad dobit će asfalt. Investitor radova vrijednih 300.000 kuna je ViO Zagrebačke županije, izvodi ih „Bolčević gradnja“.Skip to content