Konačno useljenje Crvenog križa Dugo Selo u novi prostor

Nakon desetljeća čekanja, te nakon brojnih problema i odugovlačenja, Crveni križ Dugo Selo upravo je preuzeo vlastiti novi poslovni i skladišni prostor.
Kao što je ranije bilo najavljivano, Crveni križ je zemljište u svom vlasništvu mijenjao za 178 m2 poslovnog prostora i 112 m2 skladišnog prostora na lokaciji Ulica 2. Gardijske brigade „Gromovi“ br 3. Prostor je namjenski uređen prema potrebama Crvenog križa i omogućiti će kvalitetniji i humaniji rad, te brojne nove aktivnosti.

Osim kancelarija Stručne službe primjerene veličine, za razliku od ukupno 34 m2 u kojima je Crveni križ do sada radio, prostor se sastoji od multifunkcionalne dvorane, pogodne za akcije darivanja krvi, razna druženja, rekreaciju, edukaciju, manje proslave i sl. Odvojivi dio dvorane bit će namijenjen održavanju raznih tečajeva i radionica – ekipa prve pomoći, informatike, zdravog kuhanja, raznih seminara i sl., a namjera je da u ovom dijelu svoj prostor imaju Klub mladih i Volonterski centar.

Posebna je prostorija namijenjena Socijalnoj samoposluzi, dok će se podjela vršiti u dvorani. Kako prostora ima dovoljno, u dogledno vrijeme krenut će se na pokretanje Obiteljskog centra u sklopu kojeg će djelovati savjetovališta (njih nekoliko vrsta) i klubovi potpore.

U jednom dijelu dvorane planira se urediti mala knjižnica i prostor za zdravstvena mjerenja. Pri Crvenom križu djelovat će i Posudionica ortopedskih pomagala, te Posudionica igračaka i dječje opreme.

Jedna dio prostora Stručne službe bit će opremljen kako bi se u slučaju potrebe ovdje mogli sastajati i boraviti, ali i okrijepiti članovi Interventnog tima Crvenog križa Dugo Selo, koji će svoju opremu imati spremljenu u skladištu. Ujedno su u tijeku dogovori da općina Rugvica osigura manji prostor za dodatno skladištenje opreme za zaštitu i spašavanje Crvenog križa Dugo Selo, ali i Županijskog interventnog tima.

U tijeku su dogovori s općinama Brckovljani i Rugvica o osiguranju lokacija za smještaj dva kontejnera Crvenog križa. Ovo izmještanje bi bilo izvedeno kako bi Crveni križ olakšao pristup svojim korisnicima sa područja ove dvije općine.

Prostor će se za sada namjestiti postojećim namještajem. Dio uredskog namještaja donirao je Hrvatski Telekom, dio opreme nabavljen je kroz ranije projekte preko Županijskog Crvenog križa, a financijskim sredstvima pomogla je odvjetnica Ana Milković. Posuđena su sredstva od Hrvatskog Crvenog križa, a donacije se očekuju i od jedinica lokalne uprave, te drugih donatora.

Nadamo se da se ovime otvara jedno potpuno novo poglavlje u radu Crvenog križa Dugo Selo, pri čemu se najviše očekuje veće uključenje djece i mladih, ali i svih ostalih građana Dugog Sela.

Ravnateljica Gordana KocajSkip to content