Koncert Tamburaškog orkestra i zbora Glazbene škole Dugo Selo

Koncert Tamburaškog orkestra i zbora Glazbene škole Dugo Selo održat će se u nedjelju, 17. lipnja 2018. godine, u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Dugo Selo (Dom HV-a) s početkom u 19,00 sati.

Poštovani,

iznimna nam je čast pozvati Vas na koncert Tamburaškog orkestra i zbora Glazbene škole Dugo Selo, koji će se održati u nedjelju, 17. lipnja 2018. godine, u koncertnoj dvorani Glazbene škole Dugo Selo (Dom HV-a) sa početkom u 19,00 sati.

Svoje umijeće sviranja pokazat će Vam učenici naše škole koji će sudjelovati na Svjetskom natjecanju u Grčkoj. U izvedbi solista, ansambla, zbora i orkestra Glazbene škole, moći će se čuti neke od najzahtjevnijih skladbi priređenih za tambure, između ostalog ,,Bumbarov let“, ,,Zlatna tamburica“, ,,Romansa i Čardaš“, ali i brojne pjesme sa novoga CDa orkestra – ,,Uspomene“.

Učenici Glazbene škole ,,Dugo Selo“ nastupili su 2013. godine na Europskom folklornom prvenstvu u Bugarskoj i osvojili 1. mjesto i naslov Europskog prvaka (European Champion of the European Championship of Folkore 2013) te zlatnu medalju za orkestar, dok su 2014., 2015. i 2017. godine osvojili 1. mjesto na Svjetskom folklornom prvenstvu. Luka Ivezić osvojio je 1. mjesto na državnom natjecanju iz tambure, dok su Luka i Ivezić i Jan Orešić osvojili 1. nagradu na državnom natjecanju iz komorne glazbe. Jan Gorišek osvajač je naslova svjetskog prvaka, u solo kategoriji, na Svjetskom folklornom prvenstvu. Voditelj orkestra je profesor Dario Cebić.Skip to content