Konstituirano novo Gradsko vijeće Grada Dugog Sela: DARJAN BUDIMIR PREDSJEDNIK

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela, izabranog na nedavno održanim lokalnim izborima, održana je danas u Gradskoj vijećnici. Sjednicu je otvorio zamjenik predstojnika Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji Željko Spudić, a predsjedavanje je od njega preuzeo nakon izbora Mandatne komisija i utvrđivanja sastava Vijeća, prvi izabrani kandidat s liste koja je osvojila najveći broj glasova HDZ-a Darjan Budimir.

Prema izvješću Mandatne komisije utvrđeno je da Vijeće broji 17 članova od čega je lista HDZ-a na izborima dobila šest vijećničkih mjesta, tri mandata pripala su Grupi birača nositelja liste dr Nenada Paniana, tri Grupi birača nositelja liste Siniše Kljaića, dva listi SDP, HSS i OraH, dva BM 365 – Stranka rada i solidarnosti te jedan MOST-u. S obzirom da je Nenad Panian izabran za gradonačelnika, a Jasminka Kokot Bambić i Nikola Tominac za zamjenike umjesto njih u Vijeće su s te liste ušli Kruno Blažinović, Vedrana Dragičević Borovec i Sunčana Žuteković dok su s ostalih lista ušli svi izabrani vijećnici prema redoslijedu. Sastav Gradskog vijeća tako čine HDZ-ovi vijećnici Darjan Budimir, Stipo Velić, Anđelka Knezović Svetec, Božidar Cik, Pavo Jakovljević i Mara Mamuza; liste Nenada Paniana Kruno Blažinović, Vedrana Dragičević Borovec i Sunčana Žuteković; liste Siniše Klajića Siniša Kljaić, Ivana Krišto i Renata Jelečki; SDP, HSS i OraH Zvonko Novosel Dolnjak i Stjepan Štefinovec; BM 365 Pave Vukelić i Željko Remenar; MOST Ivan Šajković. Za izbor predsjednika Vijeća iznijeta su dva prijedloga Darjan Budimir i Zvonko Novosel Dolnjak te je s 9 glasova za i 8 protiv izabran Darjan Budimir iz HDZ-a. Njegovi zamjenici su Ivan Šajković i Željko Remenar, izabrani s istim brojem glasova. Za zamjenike predsjednika Vijeća predloženi su bili još, kao drugi prijedlog, Kruno Blažinović i Siniša Kljajić.

Gradski čelnici, predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir i gradonačelnik Nenad Panian, pozvali su na zajedništvo i suradnju u ostvarenju dobrobiti za Grad i njegove građane te pružili međusobnu podršku.

Zahvalivši na ukazanom povjerenju, novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Budimir kazao je kako će se svojim znanjem i iskustvom truditi te dao punu podršku u radu gradonačelniku kao izvršnoj vlasti istaknuvši pritom zajedništvo i konstruktivan rad u ostvarenju ciljeva. U svom govoru s time se složio i gradonačelnik Panian naglasivši kako će se zajednički dogovarati, uložiti snagu kako bi Gradu osigurali prosperitet i vratili ga tamo gdje pripada. Sjednici su nazočili gradski pročelnici, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova grada te dugoselski župnici Slavko Kresonja i Josip Kuzel.

U ovom sazivu je, uz zamjenicu gradonačelnika J.Kokot Bambić, šest vijećnica kojima je gradonačelnik prigodno darivao cvijeće. Detaljnije te kako je protekla sjednica moglo se pratiti uživo preko FB Radio Martina https://www.facebook.com/radiomartin/

Nakon konstituirajuće sjednice tijekom koje su većinom glasova izabrali sastave Mandatne komisije i Odbora za izbor i imenovanja, u nadopuni dnevnog reda vijećnici su jednoglasno izabrali predsjednike i članove Odbora za Statut i Poslovnik, Odbora za financije i proračun, Odbora za komunalne djelatnosti te za zaštitu okoliša i prostorno uređenje. Prihvaćen je i prijedlog Javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Dugog Sela.Skip to content