Kreće izgradnja šetnice sa biciklističkom stazom – Birtov klanac

Ovih dana, preciznije 18. svibnja, izvođač radova na projektu uređenja Birtovog klanca, dugoselska tvrtka IGP Kajba d.o.o., uveden je u posao, no zbog obilnih kiša protekli tjedan radovi će tek sada započeti, doznajemo od stručnog suradnika za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, gradnju i gospodarenje otpadom Ante Šimunovića.

Ukupna duljina buduće šetnice s biciklističkom stazom iznosi 595 m, a u sklopu projekta izvest će se radovi izgradnje oborinske odvodnje sa zatrpavanjem kanala. Nakon zatrpavanja kanala izgradnja šetnice širine 3,20 m s javnom rasvjetom te završno hortikulturno uređenje sa sadnjom novih stabala. Ovime se u centru grada uređuje nova javna zelena površina rekreativne namjene koja će se protezati od spoja Berislavićeve i Držićeve do Vincelerske, šume Starjak.

Vrijednost projekta iznosi 790.000 € (sa PDV-om), a rok izvođenja radova iznosi 12 mjeseci. Kroz Javni poziv za sufinanciranje iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Grad je ostvario sufinanciranje projekta u visini 54,12% odnosno do maksimalno 398.168 eura. Projekt je podijeljen u 3 etape te je za svaku etapu izdana zasebna građevinska dozvola.

Etapa I – 246 m, od postojeće staze koja spaja Ulice P. Berislavića i M. Držića do Ulice T. Ujevića

Etapa II – 181 m od Ulice T. Ujevića do Ulice Strajak

Etapa III – 168 m od Ulice Starjak do Ulice VrhovecSkip to content