Krenuli radovi na izgradnji dječjeg igrališta u Lukarišću

Današnjim otvaranjem građevinskog dnevnika krenuo je rok za realizaciju projekta izgradnje dječjeg igrališta za naselje Lukarišće, projekta sufinanciranog Europskim poljoprivrednim fondom za ruralni razvoj kroz Program ruralnog razvoja.

Tim povodom danas su se u Gradskoj upravi Grada Dugog Sela sastali predstavnici izabranog izvođača radova KOD KAPETANA j.d.o.o. iz Dugog Sela, tvrtke za nadzor DAL-FOG d.o.o. također iz Dugog Sela te pročelnik Upravnog odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo Marijo Vinko. Projekt ukupne vrijednosti 430.008 kuna sufinanciran je sredstvima EU u iznosu od 233.493 kune, Grada Dugog Sela u iznosu od 170.521 kunu te uz potporu proračuna RH u iznosu od 25.943 kune. Inače projektnu dokumentaciju na natječaj Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj proveo je LAG Prigorje u 2019. godini.

Radovi na izgradnji dječjeg igrališta planirani su u roku od 90 dana. Igralište se gradi na zemljištu u blizini zgrade Područnog odjeljenja Lukarišće Dječjeg vrtića Dugo Selo, gdje se u doglednoj budućnosti planira budući Društveni dom Lukarišće, doznajemo od pročelnika Vinka, ukoliko će isti projekt proći natječaje za sufinanciranje europskim fondovima. Buduće igralište bit će opremljeno višestrukim igralom, klackalicom, njihalom i ljuljačkom s njihalom, dok će završna faza ugradnje antistresne podloge pričekati bolje vremenske uvjete.

Pročelnik Vinko podsjeća kako na području grada trenutno je oko 20 dječjih igrališta. Posljednje izgrađeno je kod trgovačkog centra Plodine te u skorije vrijeme igralište u Puhovu u sklopu Rekreacijskog centra, a koje je opet zbog smještaja izvan naselja u posljednje vrijeme izloženo vandalizmu i uništavanju. „Želja nam je omogućiti i izgraditi igrališta u naselju Kozinščak, sjevernom dijelu Lukarišća te u Kopčevcu gdje su pokrenute određen pripreme no nisu riješeni imovinsko-pravni poslovi“, poručuje pročelnik, dodavši kako je realizacija istih planirana tijekom sljedeće tri godine.

 

logo

plan_igralištaSkip to content