Search
Close this search box.

Krenuli upisi u srednje škole: SŠ Dugo Selo upisuje 222 učenika

Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019., 26. lipnja su započele prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započele su u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata istoga dana. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju!“ te se upućuju svi kandidati da dobro prouče sam postupak.

Srednja škola Dugo Selo upisuje 222 učenika, a za zanimanja elektroinstalater i elektromehaničar po 13 učenika, tehničar za računalstvo 48, opća gimnazija 48, frizer 26, plinoinstalater 8, strojarski računalni tehničar 26, automehaničar 10.

Prijave obrazovnih programa trajat će do 10. srpnja 2018. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 2. srpnja 2018. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 13. srpnja 2018. godine. Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji, navodi se na mrežnoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.

NISpuSŠ naglašava svim kandidatima kako listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote.  Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju! – Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše“.

Ukupno 45.197 učenika u 2.076 razrednih odjela ove će se godine moći upisati u prvi razred srednjih škola kojima je osnivač Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave te jedinice područne samouprave. Najviše je mjesta u  programima obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije u trajanju od četiri godine, u koje će se moći upisati 18.713 učenika. Maksimalno 11.103 učenika ove će se godine moći upisati u gimnazijske programe, stoji u Odluci o upisu u I. razrede srednje škole Ministarstva znanosti i obrazovanja za školsku godinu 2018./19. Upisna kvota u odnosu na prošlu godinu smanjena je za 1050 učenika.

Podsjećamo, od školske godine 2018./2019. u Srednjoj školi Dugo Selo počinje provedba eksperimentalnog programa „Škola za život“. Eksperimentalni program „Škola za život“ je prvi korak prema ostvarenju cilja Cjelovite kurikularne reforme, a to je uspostavljanje usklađenoga i učinkovitoga sustava odgoja i obrazovanja koji odgovara zahtjevima modernog i za život potrebnog obrazovanja.

Više informacija na http://ss-dugo-selo.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1117&mshow=290#mod_news

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content