Likovni umjetnici na Martin bregu

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo organiziralo  je 16. likovne susrete  Zagrebačke županije u subotu  10. rujna u Dugom Selu. Na otvorenoj radionici pored  stare crkve, stope  i skulpture sv. Martina  te vinograda dugoselske Vinogradarsko vinarske udruge „Terra sancti Martini umjetnici su stvarali djela  posvećena  1.700. obljetnici rođenja sv. Martina  što im je bila  tematska odrednica.

Sudjelovali su Tomislav Tomić, Irena Škrinjar, Silv…io Balija, Helena Ohnjec, Filip Tolić  iz zaprešićke likovne udruge, Andrea Robić i Hrvoje Ružić iz Velike Gorice te Lidija Lovreković iz Ivanić Grada.  Ivica Nemec, Marijan Sekovanić  i Marija Brckan  došli su  iz Brezničkoga Huma  gdje su  proljetos gostovale slikarice Vesna Majstorović i Dubravka Mijatović  iz dugoselske udruge .  Uz njih sudjelovali su dugoselski slikari Robert Samardžić i Ivo Ostojić te slikarica Martina Gracin. Započeti radovi bit će dovršeni za mjesec dana kada će ih ocijeniti povjesničar umjetnosti. Njegov osvrt i fotografije novonastalih radova s podacima o autorima bit će objavljeni u izložbenom katalogu.
Pučko otvoreno učilište Dugo Selo čuva  zbirku s  dvjestotinjak eksponata nastalih unatrag 15 godina. Najveći dio umjetničkih djela prikazuje motive martinske baštine  koja se izlaže u različitim prigodama  te je obišla više izložbenih prostora  diljem Hrvatske. Zbirka, koja je po martinskoj tematici jedinstvena, bit će uskoro bogatija za 17 novih ostvarenja koja ćemo imati priliku vidjeti na izložbi uoči Dana Grada Dugog Sela.Skip to content