Limena glazba KUD-a Preporod na smotri u Vrbovcu

Image0000130. Smotra puhačkih orkestara Zagrebačke županije održat će se ove godine u Pučkom otvorenom učilištu u Vrbovcu, Kolodvorska 1, 24. travnja 2016. u 15. sati. Podržite našu Limenu glazbu KUD-a Preporod i poslušajte najbolje orkestre u županiji.

Limena glazba KUD-a Preporod najmlađa je sekcija KUD-a, osnovana 2010. godine. U prošlosti Dugo Selo imalo je puhački orkestar u sklopu Vatrogasnog društva, koji je prestao sa radom. Prve godine upisano je 12 svirača, a Grad Dugo Selo osigurao je dodatna sredstva za kupnju instrumenata. Od tada, svake se godine upiše po nekoliko novih članova, mahom mlađe populacije koja je zainteresirana za ovaj vid sviranja. Tijekom posljednjih godina Limena glazba ima prve samostalne nastupe na manifestacijama Grada, skupštinama Vatrogasnih društava, za razne državne praznike, za katoličke blagdane koji se slave u sastavu župe sv.Martina biskupa i sl.

Glazba njeguje raznovrstan repertoar, primjeren broju svirača i njihovim izvodilačkim mogućnstima poput koračnica, revijske i film glazbe, izvorne skladbe za puhačke orkestre i klasična djela.

Orkestar broji 17 članova. Voditelj glazbe je Marin Ferketin, dok su prijašnjih godina bili Herček Hrvoje i David Horvatić.

Na 30. Smotru puhačkih orkestara ove godine prijavljeno je 9 orkestara u B i C kategoriji.Skip to content