„Ljetni sv. Martin“ 4. srpnja na Martinu

U Dugom Selu na Martin Bregu, na zid stare crkve sveca zaštitnika,  4. srpnja 2007. godine postavljena je prva stopa sv. Martina u Hrvatskoj. Time je Dugo Selo postalo stalna postaja europskoga kulturno-povijesnog  Martinskog puta.

Vinogradarsko vinarska udruga „Terra sancti Martini“, u suradnji s dugoselskim Pučkim otvorenim učilištem i KUD-om „Preporod“, uz potporu Grada i Turističke zajednice Dugo Selo, organizira obilježavanje osme obljetnice postavljene stope, uz kulturni program i vino.

Svečanost koja će se održati u subotu 4. srpnja 2015. godine počinje u 16 sati ispred stare crkve sv. Martina gdje je postavljena stopa. Obljetnica će biti obilježena prigodnim  riječima, folklornim programom KUD-a „Preporod“ uz prikaz martinske baštine opisane u istoimenoj novoobjavljenoj knjizi.

Pod zaštitom sv. Martina nastaju martinska vina u našem gorju. Najbolja od njih ove su godine na 21. izložbi vina okrunjena odličjima koja će ovom prigodom svečano biti uručena uspješnim dobitnicima.

Svečanost koja se 4. srpnja obilježava kao „Ljetni sv. Martin“ nastavit će se u kleti gradskog vinograda gdje će vinari ponuditi „Martinski vinski gulaš“ i dobra vina na kušanje.Skip to content