Luka Ivezić i Jan Orešić – ponos Dugoselske Glazbene škole

Nakon brojnih nagrada, 8. prosinca je stigla još jedna nagrada, u naš najdraži grad – Dugo Selo. Nakon 1. nagrade na ,,Regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa Republike Hrvatske”, iz komorne glazbe, osvojena je i 3. nagrada iz komorne glazbe na ,,Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa Republike Hrvatske” u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Natjecanje je održano na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Moramo napomenuti da su Luka i Jan nekoliko godina mlađi od ostalih natjecatelja (14, odnosno 15 godina im je tek). Nagrade i priznanja koje su donijeli u naš grad teško je prebrojati. Istaknut ćemo samo neke. Luka je dobitnik i 1. nagrade na regionalnom natjecanju iz tambure te 2. mjesta sa državnog natjecanja iz tambure (Dubrovnik, 2015). Osvajač je i europskog i svjetskog zlata, kao i Jan. Jan je osvojio 1. mjesto na ,,World cup of Folklore” u Jesolu/Venecija. Pa uz to i zlato sa Svjetskog folklornog prvenstva 2015. godine kao članovi tria. Uz njih je nastupio još jedan veliki Dugoselski glazbeni talent – Stjepan Klarić.

Profesor dr. Dario Cebić, koji je njihov mentor ističe: ,,Kao njihov profesor imao sam veliku čast i privilegiju da sam mogao raditi sa njima, jako sam sretan i ponosan. Njihovom talent je neograničen..”. I kao neka simbolika, Glazbena škola Dugo Selo istog je dana dobila službeni poziv da predstavlja hrvatsku na ,,Svjetskom folklornom prvenstvu 2017″ na Crnome moru”.

Za kraj vrijedi napomenuti da je upravo dovršen prvi CD Tamburaškog orkestra Glazbene škole Dugo Selo pod nazivom ,,Tamburaški nocturno”. Na CDu će se nači brojne hrvatske tradicijske melodije u obradi prof. Cebića kao i 5 njegovih novih skladbi skladanih upravo za orkestar Glazbene škole.Skip to content