„Mala knjižnica“ u novim, većim prostorima

Od početka studenog oko 350 članova Gradske knjižnice, korisnika Dječjeg odjela Gradske knjižnice Dugo Selo svoje lektire i omiljene knjižne naslove mogu posuditi u novim prostorima. Adresa „Male knjižnice“ ostala je ista, samo se preselila na kat više iste zgrade, u novi, prošireni i adekvatniji prostor. Naime, Dječji odjel otvoren još 2005. godine, s vremenom je postajao sve skučeniji, povećanjem broja knjižnih naslova, kao i broja članova. Osim što je nedostajao prostor za čitaonicu, u prostoru se više nisu mogli odvijati dotadašnji programi kao što Dječji knjiški klub, Veliki i Mali knjigoljupci, te druga događanja. Odjel inače raspolaže s oko 12.800 knjižnih naslova knjiga, slikovnica, stripova i multimedije za djecu i mlade, a dnevno ga posjeti oko 50-tak korisnika, od predškolske do starije osnovnoškolske dobi.

Dječji odjel sada se prostire na daleko primjerenijih 80-tak kvadratnih metara iznajmljenog prostora, koji opremom i namještajem bolje odgovara suvremenim potrebama svojih ciljanih korisnika. U prostoru je smještena i čitaonica/igraonica koja će se koristiti i kao polivalentan prostor prilagodljiv budućim potrebama programa i korisnika.

Dosadašnji prostor Dječjeg odjela na prvom katu sada je preuređen u čitaonicu, dok će se manja prostorija koristiti za brzo rastuću arhivsku građu.

Ravnatelj Gradske knjižnice Aleksandar Antolović ističe kako je najmom prostora od Radio Martina riješen deficit kvadrature Gradske knjižnice Dugo Selo koji i dalje pritišće rad i djelovanje ove ustanove, no, s druge strane, sada su uvjeti i kvaliteta rada Dječjeg odjela za stepenicu viši od dosadašnjih.

Podsjećamo na radno vrijeme Dječjeg odjela – ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8,00 – 15,30 sati; utorkom i četvrtkom od 11,00 – 19,00 sati, te prva i treća subota u mjesecu od 8,00 do 13,00 sati.Skip to content