Mali Preporodaši na turneji u Francuskoj ponosno predstavljaju Hrvatsku i Dugo Selo

Dječji folklorni ansambl i Tamburaški orkestar KUD-a Preporod otputovao je 15. srpnja na turneju u Francusku gdje ponosno predstavljamo našu domovinu i dugoselski kraj na XXII. Međunarodnom festivalu Gauargi u francuskom gradu Espelette.

Osim Hrvata, na festivalu sudjeluju još Poljska, Bjelorusija, Španjolska, Belgija, a ugodno iznenađenje bilo su naši prijatelji sa Šri Lanke s čijom smo se grupom družili i prošle godine na festivalu na Sardiniji. Svijet je uistinu mali – i folklor spaja ljude!

U četvrtak, 19. srpnja službeno je otvoren festival uz toplu dobrodošlicu predsjednika lokalnog društva i gradonačelnika grada. Do tada su Preporodaši odradili više nastupa u različitim francuskim gradićima. Osim tradicionalnog priznanja za sudjelovanje na festivalu, naši tamburaši osvojili su nagradu za najautentičniji zvuk, dok su naše nošnje prepoznate kao izniman primjer originalnosti i ljepote narodne baštine. Sve aktivnosti možete pratiti na našoj Facebook stranici. Vraćamo se 26. srpnja kada ćemo Vam iz prve ruke ispričati dojmove. 

Kristina PerkovićSkip to content