MARTINJE PROSLAVLJENO KRŠTENJEM MOŠTA I KONCERTIMA

Dan Grada Dugog Sela i blagdan svetog Martina proslavljeni su ove godine u Gradskoj športskoj dvorani, a osim službenog obilježavanja, održan je i cijeli niz popratnih, besplatnih, kulturnih i zabavnih događanja za građane.

Među inima, tu su bila i dva odlična koncerta, jedan tamburaški, a drugi više u zabavnjačkom tonu.

Tamburaška skupina Đeram iz Vinkovaca potvrdila je da je kvalitetom na visokoj razini, daleko višoj od zvučnosti imena benda za koji će se, s obzirom na ono što su 9. studenoga pokazali u Dugom Selu, zasigurno još čuti. Nažalost, tek manji broj glazbenih sladokusaca uživao je u ovom tamburaškom koncertu za pamćenje. Prije njih, nastupila je mlada dugoselska pjevačka zvijezda u usponu Magdalena Perković.

Uvertira u subotnji koncert bilo je krštenje mošta kojim je na svoj osebujan način rukovodio martinski biškup Željko Panian, uz pratnju tamburaša Glazbene škole Dugo Selo, a u pomoć mu je došao i dugoselski gradonačelnik i prezimenjak Nenad Panian, ruku pod ruku, s maskotom Grada – guskom. Osim na pozornici, nakon samog čina krštenja mošta u vino, posebno živo bilo je u dijelu dvorane gdje su svoje besplatne kušaonice postavili Udruga vinogradara i vinara „Terra sancti Martini“ iz Dugog Sela, Udruga vinogradara i vinara Općine Brckovljani te na koncu i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo koje je drugu godinu za redom priredilo poseban „Ženski vinski kutak“ namijenjen ljepšem spolu.

Glavni subotnji koncert održao je popularni osječki bend „Vigor“ koji je, zajedno s naprijed navedenim sadržajima, zaslužan da je dvorana bila popunjena gotovo do zadnjeg mjesta i da se Dan grada Dugog Sela proslavi, kako to ovaj blagdan i zaslužuje, u izvanrednoj atmosferi, uz pjesmu i vino.

„Martinje u Dugom Selu“: Održana 19. smotra narodnog stvaralaštva

Dan grada Dugog Sela i blagdan njegova zaštitnika sv. Martina, tradicionalno je pratila Smotra narodnog stvaralaštva u organizaciji KUD-a „Preporod“. Mnogobrojna publika uživala je u nastupima folkloraša. Na ovogodišnjoj, 19. po redu, predstavili su se KUD Horvati, FA Sesvetska Sela, ZFA dr. Ivana Ivančana, HKUD Bosanska Posavina i FA Turopolje i domaćin KUD Preporod. Osnovni cilj smotre je prikazati autentičnu sliku narodne umjetnosti, ona u sadašnjosti, ali i u budućnosti treba potaknuti čuvanje i restauriranje mnogih običaja nacionalne i inozemne kulturne baštine. Smotra je održana uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH i Zagrebačku županiju.

Kako je bilo pogledajte u Albumu fotografija na našoj FB stranici

https://www.facebook.com/811665242200786/photos/?tab=album&album_id=2187488187951811

„Martinje u Dugom Selu“: Dugoselka L.Mišković izabrana za Top teen model u kategoriji 12 do 16 godina, atraktivan nastup PK Lana i D.Pavlić

U sklopu „Martinja u Dugom Selu“ održan je Izbor za Top teen model sjeverozapadne i središnje Hrvatske okupivši brojne mlade nade modeling scene. Svi sudionici nagrađeni su prigodnim titulama i lentama. U kategoriji od 12 do 16 godina titulu Top teen modela ponijela je Dugoselka Lara Mišković, kod dječaka Luka Kos iz Vrbovca. Lovro Razum iz Gornje Stubice lentu je osvojio u kategoriji od 10 do 12 godina, od djevojčica Lana Pavešić iz Vrbovca. Laura Klanjčić, također iz G.Stubice, izabrana je u kategoriji New Look. Najelegance model je Ana Pestaj Trajkov iz Donje Stubice; Touche Model Leona Hren iz G.Stubice; Najcassually Model Leonarda Klanjčić iz G. Stubice. Organizator izbora bio je RS Fashion modelling skola za manekene, održan je pod pokroviteljstvom Grada i TZ Dugo Selo. Za styling modela bio je zadužen Mistic exclusive, udruga Kreativa Sv.Ivan Zelina, nakit Andjele Relković Paruž. Voditeljica projekta je Senka Rupić, snimatelj Vladimir Grandić. Nakon izbora u Gradskoj sportskoj dvorani nastupio je višestruko nagrađivani Plesni klub Lana. Uvijek atraktivan nastup oduševio je publiku. Članice PK Lana su finalistice u popularnoj emisiji Supertalent Nove TV, kao i njihova najveća zvijezda – Dora Pavlić koja je kao solistica automatski plasirana u finale.

Kako je bilo pogledajte u Albumu fotografija na našoj FB stranici

https://www.facebook.com/811665242200786/photos/?tab=album&album_id=2186016048099025

 Skip to content