N.Tominac o trenutnoj dugoselskoj epidemiološkoj situaciji: U samoizolaciji 220 osoba, pridržavajmo se uputa i mjera

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka, 28.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 779 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 527 osoba, a 16 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 236 slučajeva. U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 8 osoba (1 Grad Zaprešić, 3 Grad Velika Gorica, 3 Grad Dugo Selo, 1 Općina Rugvica). Od 8 novooboljelih osoba 4 su kontakti prethodno oboljelih, a za 4 slučaja je nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 50 osoba.

U OŠ Josipa Zorića dva su razreda u samoizolaciji. Jedan viši razred zbog pozitivnog učenika dok je od danas mjera propisana i za jedan niži razred zbog pozitivnog nastavnika. Epidemiološka obrada je u tijeku. “Škola je od početka spremna za ovakve situacije. Mjesta panici nema, u stalnom smo kontaktu s epidemiološkom službom i školskom liječnicom, poduzete su sve potrebne mjere.  U samoizolaciji se nalazi ukupno 45 učenika i jedan nastavnik, a za učenike se nastava provodi online”, poručila je ravnateljica Mara Mamuza. Još od prošlog tjedna u samoizolaciji je i jedan razred Srednje škole, potvrdila je ravnateljica Darinka Svetec. U OŠ Ivan Benković za sada nema proboja korone, kaže ravnatelj Branko Goleš, tek je jedan učenik u samoizolaciji zbog obiteljskih kontakata.

Također, roditelji sve potrebne informacije mogu dobiti od Službe za epidemiologiju ZJZZŽ, ispostava Dugo Selo na broj 2780 243.

tominac

Kako doznajemo od načelnika Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikole Tominca, na području grada situacija je pod kontrolom i nema lokalne transmisije. Trenutno je oboljelih osoba 14, a u izolaciji je 220 osoba. Što se tiče epidemiološke anamneze slučajevi su povezani sa svadbama, privatnim svečanostima, kontaktima s posla te povratku iz inozemstva.  U domovima za starije osobe nema incidenata. Tominac apelira na odgovornost i pridržavanje svih uputa i mjera.

 

 

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.Skip to content