Na 23. Danu Obrtničke komore Zagreb nagrađeni dugoselski obrtnici: „Zlatna plaketa“ Željku Lepotincu, Bianki Klokoč nagrada „Mlada obrtnica“

Svečanom sjednicom 20. ožujka, u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika obilježena je 23. godišnjica djelovanja Obrtničke komore Zagreb. Obrtnička komora Zagreb tom prigodom istaknutim obrtnicima, osobama i institucijama koje svojim djelovanjem pomažu i unaprjeđuju obrtništvo dodijeli nagrade i priznanja. Među ovogodišnjim dobitnicima su i članovi dugoselskog Udruženja obrtnika.

Tako je Željku Lepotincu vl. obrta „Postolar“ uručena Zlatna plaketa s pisanim priznanjem koja se dodjeljuje za izuzetni doprinos razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava te suradnju s institucijama lokalne i regionalne samouprave i  dugogodišnji rad na promidžbi obrtništva. Nagradu Mlada obrtnica primila je Bianka Klokoč vl. obrta STUDIO BIANCO. Ovu nagradu OKZ dodjeljuje za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini, za obrtnike početnike do 35. godine života. Svečanoj sjednici prisustvovali su gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i predsjednik UO Dugo Selo Marko Cesar.

Kako i svaka nagrada, tako i ove, pored priznanja za ostvarena postignuća u prethodnom razdoblju, služe i kao poticaj za nove uspjehe, ali i kao poticaj drugima, da njihov rad netko vidi i vrednuje, navodi u priopćenju OKZ.
Podloga za daljnji razvoj Obrtničke komore Zagreb je Strategija razvoja Obrtničke komore Zagreb koja je predstavljena na 23. Danu Obrtničke komore Zagreb. Strategija Obrtničke komore Zagreb  je čvrsta platforma za donošenje konkretnih i provedivih planova, te poticaj za nastavak započetih i pokretanje novih projekata u cilju zaštite, razvoja i unapređenja obrtništva. Predstavili su je prof. dr. sc. Darko Tipurić i prof. dr. sc. Mislav Omazić, profesori na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji su ujedno i kreatori i tvorci zajedno s našim članovima ovoga za Komoru važnog akta.
Priznanje Manduševac uručeno je županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva.Skip to content