Na natječaj za gradske stipendije pristiglo 29 učeničkih i 28 studentskih prijava

Komisija za dodjelu stipendija Grada Dugog Sela danas je otvorila sve pristigle prijave kandidata na Natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2020./2021. za učenike i studente s prebivalištem na području Grada Dugog Sela. Kako je utvrđeno, pristiglo je 29 prijava za učeničku i 28 prijava za studentsku stipendiju.

Komisija je pregledala sve prijave, konstatirala priloženu dokumentaciju i utvrdila valjanost same prijave za svakog kandidata ponaosob. Slijedi izračun ukupnih bodova po kandidatu te izrada prijedloga rang liste koja će se objaviti na oglasnoj ploči i web stanici Grada Dugog Sela u roku od 15 dana od dana zaključenja Natječaja.

Sjednici Komisije nazočila je zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić, koja je istakla određene okolnosti prilikom zaprimanja prijava na Natječaj: „S obzirom da se Komisiji obratilo troje učenika kandidata za stipendije koji su u razdoblju raspisanog natječaja bili u samoizolaciji te su jedino svu potrebnu dokumentaciju mogli prikupiti on-line, Komisija je istima prihvatila tako prikupljenu dokumentaciju kao valjanu, uz napomenu kako ovaj ustupak ne vrijedi za ostale kandidate“, pojasnila je Kokot Bambić.

U roku od 8 dana, od dana objavljivanja prijedloga liste, svaki kandidat moći će podnijeti pisani prigovor na listu, a prigovor se upućuje gradonačelniku Grada Dugog Sela. Gradonačelnik će donijeti Odluku o prigovoru u roku 8 dana, od dana isteka roka za prigovor, a odluka o prigovoru je konačna.

Podsjećamo, za tekuću školsku godinu dodijelit će se 14 stipendija za učenike srednjih škola. Od ukupnog broja stipendija za učenike srednjih škola, za deficitarna zanimanja (bravar, krovopokrivač, kuhar, medicinska sestra/medicinski tehničar, ličilac-soboslikar, tesar, zidar) dodijelit će se do 7 stipendija; te 14 stipendija za studente. Od ukupnog broja stipendija za studente, za deficitarna zanimanja (dipl. informatičar, dipl.ing. elektrotehnike, dipl.ing. strojarstva, dipl. medicinska sestra / dipl. medicinski tehničar, doktor medicine, logoped, profesor matematike) dodijelit će se do 7 stipendija.

Visina stipendija za učenike srednjih škola iznosi 550 kuna mjesečno, dok visina stipendija za studente iznosi 750 kuna mjesečnoSkip to content