Načelnik dugoselskog Stožera civilne zaštite N.Tominac: Broj novooboljelih raste, pridržavajmo se mjera

U odnosu na podatke od jučer s područja Dugog Sela danas je oboljela jedna osoba. No na dugoselskom području brojka novooboljelih na žalost raste, kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikola Tominac.

„Sredinom veljače prosjek novooboljelih po danu bio je 0,57, krajem veljače 1,28. Brojka je naglo skočila na 4,71 posto u prvim danima ožujka, drugi tjedan bilo je 4,14 posto da bi u trećem tjednu ožujka narasla za 6,42 posto. Stoga i dalje apeliramo na odgovornost i pridržavanje svih propisanih mjera za suzbijanje zaraze COVID-19. U subotu, 20. ožujka, bilo je masovno cijepljenje na punktu u Gradskoj sportskoj dvorani, cjepivo je primilo 520 osoba. O novom terminu masovnog cijepljenja javnost će biti obaviještena. Također, prati se provođenje mjera, inspekcije su na terenu, a sankcionira se svako kršenje. Što se tiče ugostiteljskih objekata to su prenapučenost na terasama, nenošenje maski, posluživanje u zatvorenim prostorima“, izjavio je Tominac.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka, 23.3.2021. do 10:00 sati evidentirano je 20847 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 20272 osobe, a 73 osobe su preminule. Trenutno su aktivna 502 slučaja. Ukupno je u posljednja 24 sata na području Zagrebačke županije oboljelo 11 osoba (gradovi – 1 Sveta Nedelja, 2 Jastrebarsko, 3 Velika Gorica, 1 Dugo Selo, 2 Vrbovec, 2 Sveti Ivan Zelina), a ozdravilo je 45 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je učenicima 6 razreda.Skip to content