Načelnik dugoselskog Stožera civilne zaštite N. Tominac: I dalje je neophodno poštivanje epidemioloških mjera

Nakon najnovijih događanja dugoselski Stožer civilne zaštite pozvao je sugrađane na poštivanje svih epidemioloških mjera, održavanja socijalne distance na javnim površinama, uslužnim objektima i tržnim centrima, javnim ustanovama te mjestima javnih okupljanja.

I dalje se nastavlja pojačana pojava većeg broja bolesnika na Covid-19 u RH. Epidemiološka situacija u pojedinim državama s kojima naša zemlja graniči pogoršava se iz dana u dan, a na područje našeg grada svakim danom dolazi sve veći broj ljudi iz drugih država i hrvatskih regija gdje je pojačana zaraza. Sve to ima i imat će utjecaja na epidemiološko stanje s novooboljelima od COVID-19 virusa na našem području, poručio je načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Nikola Tominac.

„Većina naših sugrađana opustila se u provođenju mjera zaštite kao i većina pravnih subjekata. Neophodno je provođenje pojačanih higijenskih mjera na zatvorenim i otvorenim prostorima, socijalne distance, osobne higijene, korištenje dezinfekcijskih sredstava te nošenje zaštitnih maski osoblja koje radi s građanima u javnim ustanovama, tržnim centrima, ugostiteljskim i ostalim objektima, kao i nošenje zaštitnih maski svih korisnika usluga u tim zatvorenim prostorima. Provođenje propisanih mjera osigurava da se virus ne može brzo širiti među populacijom, odnosno osigurava daljnje povoljno stanje na našem području. To je dokaz da se većina naših sugrađana pridržava svih propisanih mjera. Sustav koji je uspostavljen na području našega grada osigurava kvalitetno reagiranje na moguću pojavu virusa te njegovo saniranje u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Poštovani sugrađani, isključivo je na vama kakva će epidemiološka situacija kod nas u narednom vremenu biti. Moramo se i nadalje svim snagama boriti da spasimo i sačuvamo trenutno povoljno stanje i zaštitu naših najbližih i svih naših sugrađana. Pratite sve obavijesti putem sredstava javnog informiranja kako bi u slučaju pogoršanja stanja mogli postupiti po najnovijim mjerama ponašanja stanovništva”, zaključio je Tominac.

 Skip to content