Načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Nenad Babić: Nema potrebe za donošenjem posebnih mjera

Uoči početka nove školske godine te dolaska jeseni održan je sastanak Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije s predstavnicima svih lokalnih stožera na području županije i epidemiologa Županijskog zavoda za javno zdravstvo s ciljem pripreme za provođenje mjera sprečavanja širenja zaraze COVID-19 u predstojećem razdoblju. Dogovoreno je kako će se ovakvi sastanci održavati jednom mjesečno tj. po potrebi i češće.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Nenad Babić podsjetio je kako je najavljeno da će se u predstojećem razdoblju izbjegavati donošenje horizontalnih mjera koje će se odnositi na cijelu Hrvatsku.

-Sukladno uputi Nacionalnog stožera lokalni i županijski stožeri u predstojećem razdoblju imat će vrlo važnu ulogu u smislu predlaganja mjera za svoja područja Nacionalnom stožeru– rekao je Babić te dodao kako trenutno u Zagrebačkoj županiji nema potrebe za donošenjem posebnih mjera.

-Zahvaljujući odgovornim građanima, ali i svim snagama civilne zaštite do sada nismo imali niti jedno žarište, a uspjeli smo sačuvati i domove za starije.Skip to content