Nagrada Grada Dugog Sela – Memorijal Milivoj Obad: Dželilović najbolji, AMK Dugo Selo vodeća ekipa

Automobilistička priredba „Nagrada Grada Dugog Sela-Memorijal Milivoj Obad“, u organizaciji AMK Dugo Selo, AK „INA Delta“ i Grada Dugog Sela, održana je 12.travnja. Lijepo vrijeme popratilo je ovo atraktivno događanje, a pogodovalo je vozačima koji su se borili za bodove za Prvenstvo Sjeverne lige 2015. u disciplini A07-ocjensko spretnosne vožnje.

Natjecanje je, prenoseći pozdrave župana Zagrebačke županije, otvorio pročelnik županijskog odjela za financije Ivica Bošnjak, a sve okupljene pozdravili su i gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić, povjerenica discipline za Regiju Sjever Jasna Brčić Mihok te predsjednik AMK Dugo Selo Željko Melić.  Na listi prijava našlo se 44 natjecatelja, od čega 30 profesionalaca. Uz iskusne vozače, spretnost i brzinu u svladavanju crte, osmice, čunjeva ili zahtjevne mišolovke pokazali su i mladi zaljubljenici u autosport.

Najbolji vozač, i to kako je rekao Hrvoje Čižmek, svake godine isti i s bilo kojim automobilom, je Zlatan Dželilović. Njemu su Bošnjak i Melić uručili pehar Memorijala Milivoja Obada. Bila je to prilika za podsjećanje na Obadove posebne i velike zasluge koje su trajno urezane u dugoselski autosport i šire.

Briljirali su članovi AMK Dugo Selo koji su sa ukupno 26 bodova vodeći na listi ekipa klubova, drugi je AKK SB Auto Sport s 21 bodom, a treći AK Dubrava s 19 bodova.

Prvi u ukupnom poretku PSL-e je Gian Karlo Ciglar iz AMK Dugo Selo. U Zastavi Yugo, bio je bolji od drugoplasiranog Marka Palijana iz AK Dubrava u Toyoti Corolli GT te trećeg, također Dugoselca u Yugu Matije Birta iz AK HBT Racing. Ciglar je najbolji i u klasi I, ispred Birta te klupskog kolege Marija Švaljeka u Yugu. U klasi II slavio je Ivan Živković iz AK Sibinja u Opel Corsi, drugi je Hrvoje Vukoje vozač AKK SB Auto Sport u Renaultu 5, iz istog kluba treći je Miroslav Vrančić u Corsi. U klasi III gdje su najduža vozila, prvo i drugo mjesto pripalo je članovima AK Dubrava, oba u Toyoti Corroli GT, Marko Palijan i Ivan Gašparović. Treći je Filip Maras iz, domaćeg, AMK Dugo Selo u BMW E 30. Kod juniora Dugoselci su također bili najspretniji vozeći Yugiće – Ciglar je prvi, drugi je Petar Blažičko i treći Dominik Janeš. Prvo i treće mjesto u Challengu osvojili su članovi AK Sibinj u Corsama Ivan Živković i Davor Čosić dok je na drugom mjestu Armend Jahaj s Peugeotom 106 iz AMK Dugo Selo. Prva od vozačica je Sandra Martić iz AMK Dugo Selo u Ford Fiesti XR2i, druga je Dalila Delimehić u Peugeot 306 iz AKK Zanatlija, treća Dugoselka Dijana Kuprešak u Fiat Puntu, četvrta u Audiju 100 Ines Balić također AMK Dugo Selo.

U duhu dobre suradnje i povjerenja, povjerenica Brčić Mihok uručila je priznanje sutkinji. Osim ovog službenog dijela, spretnost za volanom pokazivala se u otvorenom dijelu gdje su svi mogli testirati umijeće za volanom, a najuspješnijima su također uručene nagrade. Dobra organizacija i dobra atmosfera pratila je ovaj cjelodnevni sportski događaj, a na kraju su najavljene organizacijske aktivnosti za sljedeću godinu. Zadovoljna je bila i mnogobrojna publika, među njima i djeca koja su svoje vozačke vještine, sigurno i precizno, odmjeravala autićima na daljinsko upravljanje.

 

Više o rezultatima na http://www.haks.hr/

 Skip to content