Najte ostati gladni, dojdite na „Stara jela z Dugoga Sela“

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, u suorganizaciji Grada Dugog Sela i Turističke zajednice Grada Dugog Sela u centru grada 30. rujna i 1. listopada održat će se međunarodna kulturno-gastronomska manifestacija „Stara jela z Dugoga Sela“. Dvodnevna manifestacija će se održati u Kolodvorskoj ulici, u trajanju u subotu od 10,00 do 22,00 sati te u nedjelju od 10,00-16,00 sati, uz bogatu ponudu tradicionalnih jela i pića dugoselskog kraja. Posjetitelji će tako dva dana moći birati između „sve je fino ponude“. Pripremat će se grah, gulaš, fiš, šarani na rašljama, zlevanke, gibanice, žganci na sto načina, jagli, razne slastice i još puno tradicionalnih jela koja će biti u slobodnoj prodaji. Uz „domače je domače“ jela iz Prigorja i Posavine, međunarodni i multikulturalni karakter manifestaciji ove godine dat će sudionici iz Brazila, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Južne Koreje i SAD-a sa svojim tradicionalnim delicijama. Za svako od tih jela zasigurno će se naći i dobro vino jer dugoselski je kraj nadaleko poznat po vinogradarstvu i vinarstvu. Ocjenjivat će se najbolji martinski meni koji kao glavno jelo podrazumijeva pečenu gusku. Koja je najbolje pečena reći će Tomislav Špiček, etablirani hrvatski kuhar, počasni član Hrvatske kulinarske Akademije. Program će voditi poznati Vid Balog. Prvi dan manifestacije „Stara jela z Dugoga Sela“ završit će koncertom popularnih tamburaša „Slavonskih lola“. Dva dana  na štandovima uzduž Kolodvorske ulice, od ulice Josipa Zorića do Kažotićeve svoje će proizvode predstaviti Udruga hrvatskih vinogradara iz Pećuha (Mađarska), Udruga iz Brazila, Udruga „Rodna gruda“ Dugo Selo, Savski lađari iz Rugvice, TZ Samobor, Udruga vinogradara i vinara „Terra sancti Martini“ Dugo Selo, OPG Sesan, OPG „Jadanec-Ćutura“, KUD-ovi „Preporod“, „Tančec“, „Posavka“, „Seljačka sloga“ Lupoglav, TZ Krapinsko-zagorske županije, Udruga žena Vrbovec… Nisu zaboravljeni ni najmlađi koje će zabavljati mađioničar, a dobro će se zabaviti na radionici i provozati turističkim vlakićem. Za kulturno-umjetnički program drugog dana pobrinut će se najmlađi talenti djeca iz škola, vrtića i KUD-ova. Nastupit će i talenti u najboljim godinama pa će se tako čuti umirovljenički zborovi, a u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba. Također, posjetiti se može i sajam antikviteta. Srebrni pir proslavit će Radio Martin. Ako je suditi po onoj „ljubav ide kroz želudac“, Dugo Selo će biti centar dobrog raspoloženja i pozitivne energije 30. rujna i 1. listopada. Stoga, najte ostati gladni, dojdite na „Stara jela z Dugog Sela“.

.

Program manifestacije „STARA JELA Z DUGOGA SELA“

Dugo Selo, centar-Kolodvorska ulica

SUBOTA 30. rujna 2017. godine, od 10,00 do 22,00 sata

– u 9,30 se za promet zatvara Kolodvorska ulica

 

10,00                Promenada Kolodvorskom u narodnim nošnjama (mažoretkinje, Limena glazba, KUD-ovi)

 

10,30                Svečano otvaranje manifestacije

 

11,00 – 15,00    Nastup Limene glazbe KUD-a Preporod, nastup KUD-ova

 

10,00 – 16,00    KOTLIČIJADA

 

10,00-16,00       PO POL VURE GASTROKULTURE

(prezentacija i degustacija tradicionalnih jela i pića na štandovima (jela iz Posavine, Prigorja, Brazila, BiH, Južne Koreje, Mađarske, SAD-a)

 

10,00 – 18,00    Sajam antikviteta

 

16,00 – 19,30    „GUSKA, GULAŠ, GIBANICA“

ocjenjivanje najboljeg martinskog menija.

Gastro voditelj: Tomislav Špiček

Voditelj programa: Vid Balog

 

20,00                Koncert TS „Slavonske lole“

 

NEDJELJA 01. listopada 2017. godine, od 10,00 do 16,00 sata „KURUZNI DAN“

 

10,00                DUGOSELSKI FRUŠTIK (žganci, kukuruzna kaša, jagli, zlevanke)

 

11,00 – 13,00     Radionica za djecu

Mađioničar

 

11,00                PROGRAM DJEČJIH SKUPINA KUD-ova, vrtića i škola

Zborovi umirovljenika

 

-u natjecateljskom dijelu manifestacije stručno kuharsko povjerenstvo pod vodstvom kulinarskog majstora Tomislav Špičeka i uz vođenje programa Vida Baloga ocjenjuje najbolji martinski meni u kojem je glavno jelo pečena guska. Probat će se gulaši i gibanica. Tijekom cijelog dana na različitim lokacijama pripremat će se grah, gulaš, fiš, šarani na rašljama i različita druga jela koja će biti u slobodnoj prodaji.

 Skip to content