Nastup Tamburaškog orkestra Glazbene škole ,,Dugo Selo” u ponedjeljak 21. srpnja na otvorenju Hrvatskih svjetskih igara u Zagrebu

Poštovani, iznimna nam je čast pozvati Vas na nastup Tamburaškog orkestra Glazbene škole ,,Dugo Selo”, koji će se održati u ponedjeljak, 21. srpnja 2014. godine, na Trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu sa početkom u 21 sat.
Svoje umijeće sviranja pokazat će Vam učenici naše škole koji će sudjelovati na Svjetskom folklornom prvenstvu u Bugarskoj (World Championship of Folkolore), na kojem će nastupiti od 19. do 26. kolovoza ove godine. Koncert će se održati od 21 sat u sklopu otvorenja Hrvatskih svjetskih igara na Trgu bana Josipa Jelačića od 21 sat, a osim našeg tamburaškog orkestra u programu će sudjelovati Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, Marko Perković Thompson, kao i brojni drugi izvođači. U 23 sata počinje drugi dio programa te će Tamburaški orkestar Glazbene škole ,,Dugo Selo” nastupiti, uz brojne druge izvođače, ispred Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3.
Učenici Glazbene škole Dugo Selo 2013. godine nastupili su na Europskom folklornom prvenstvu u Bugarskoj i osvojili 1. mjesto i naslov Europskog prvaka (European Champion of the European Championship of Folkore 2013) te zlatnu medalju za orkestar, Grand prix natjecanja ,,Golden Orpheus” te naslov ,,Laureat” cijelog natjecanja. Isto tako učenica glazbene škole Diana Remenar dobila je za svoje nastupe specijalnu nagradu natjecateljske komisije. Voditelj orkestra je profesor Dario Cebić.

Glazbena škola Dugo Selo

 

O Hrvatskim svjetskim igrama

Na desetak dana 750 sportaša iz cijelog svijeta hrvatskog porijekla “okupirat će” Zagreb, a uz njih u glavni grad dolazi još najmanje dvije tisuće sudionika Hrvatskih svjetskih igara koje se otvaraju u ponedjeljak 21.srpnja, a traju do 26.srpnja. – Hrvatski svjetski kongres inicirao je Hrvatske svjetske igre 2006. godine, a do sada su se dva puta održale u Zadru. Idućeg tjedna počinju u Zagrebu i cilj nam je da postanu profesionalna sportska manifestacija koja će okupljati pripadnike naše dijaspore i spajati ih kroz sportska druženja s maticom – ocijenio je Željko Batarilo, ravnatelj Hrvatskih svjetskih igara. I dok se sportaši koji su već počeli pristizati u Zagreb lagano zagrijavaju za okršaje u 16 momčadskih i pojedinačnih sportova Igara, za ponedjeljak se na Trgu bana Jelačića sprema prava fešta za otvaranje ove sportske manifestacije. Program počinje u 21 sat mimohodom svih sportaša koji u Zagreb dolaze iz 25 država svijeta, a uljepšati će ga i nastup Lada, Ane Rucner te Marka Perkovića Thompsona. Osim sportaša, u Zagreb dolazi i stotinjak pjesnika hrvatskog porijekla iz cijelog svijeta koji će nekoliko dana nakon otvaranja, u Zagrebu održati smotru lirike. Namjera je organizatora Igara da ova sportska manifestacija bude poveznica iseljene i domovinske Hrvatske, pa se Igre planiraju održavati svake tri godine, kada će iznova domaćin biti Zagreb.
http://www.igre-zagreb2014.com/78-najnovije/novo/250-press2Skip to content