Search
Close this search box.

NENAD PANIAN, gradonačelnik Dugog Sela: Grad neće dizati porez na dohodak

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian rekao je kako Grad neće dizati porez na dohodak kako bi nadomjestio gubitak u proračunu

Vlada Republike Hrvatske donijela je zakon u sklopu kojeg se ukida prirez jedinicama lokalne samouprave. Radi se o izmjenama niza poreznih zakona koji bi se trebali primjenjivati od 1. siječnja sljedeće godine.

Grad Dugo Selo sa stopom od 9 posto jedan je od 94 gradova u državi koji ubire prirez porezu na dohodak, uz još 209 općina. Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian rekao je kako Grad neće dizati porez na dohodak kako bi nadomjestio gubitak u proračunu.

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dugog Sela donijet ćemo odluku o ukidanju prireza koju moramo do 15. prosinca poslati na Vladu- rekao je gradonačelnik Nenad Panian.

Što se tiče poreza na dohodak, Grad Dugo Selo neće povećavati stope poreza na dohodak.

U ovom trenu nećemo ga ni smanjivati zbog velikih i brojnih projekata koji se rade u Gradu Dugom Selu i zbog velikog doseljavanja. U sljedećem razdoblju, u sljedećih nekoliko godina vidjet ćemo, po potrebama Grada i investicijama na području Grada, hoćemo li taj porez ostaviti istim ili ćemo ga čak i smanjivati- naglasio je gradonačelnik Panian.

Za kraj je zahvalio svim građanima koji rade i plaćaju porez na dohodak.

On se koristi naravno za investicije i na dobrobit svih građana Dugog Sela- istaknuo je gradonačelnik Nenad Panian.

 

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content