Neno Belan i Ivan Zak zagrijali Dugo Selo

Proslava Dana Grada Dugog Sela počela je odličnim koncertnim feštama koje su se održale proteklog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani. „Lijep i sunčan dan“ u petak bio je idealan za nastup Nene Belana, koji je održao vrhunski nastup sa svojim pratećim bandom Fiumensima priuštivši publici dva sata non-stop zabave. Ovim koncertom Radio Martin obilježio je svoj imendan koji organiziraju unatrag nekoliko godina, dok je kontinuitet koncertnih fešti Radio Martin održao od 1993. godine kada je krenuo s proslavom rođendana na rukometnom igralištu. Tom prilikom istaknute su i neki podaci o slušanosti Radio Martina – Zabavnog radija koji se nalazi među 10. najslušanijih radijskih postaja u Hrvatskoj. Prema zadnjem istraživanju specijalizirane agencije De Facto koje se provodi na uzorku od 16 tisuća stanovnika, Radio Martin – Zabavni radio sluša 130 tisuća slušatelja ili 3,37 % slušatelja i nalazi se na 10. mjestu od 155 radio postaja u Hrvatskoj. Isto istraživanje pokazuje da je Radio Martin – Zabavni radio 4. po slušanosti u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske: dakle gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Sisačko moslavačkoj, Krapinsko- zagorskoj i Bjelovarsko bilogorskoj županiji. Čak 10,26 posto ili oko 100 tisuća naših slušatelja su stanovnici grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Moramo spomenuti kako je Belanu ovo jubilarna godina, koju je eto proslavio i u Dugom Selu – sa Fiumensima je proslavio tri desetljeća karijere te 30 godina izlaska njegovog prvog albuma i prvog koncerta Đavola, održanog u kultnom zagrebačkom Kulušiću.

A subotnji koncert započeo je nastupom članova Tamburaškog orkestra Glazbene škole Dugo Selo, a svojom izvedbom, uz njihove goste Petra Pokupčića i Matiju Petrekovića, potvrdili su titulu dvostrukog prvaka Svjetskog folklornog prvenstva u Bugarskoj koju su osvojili krajem kolovoza ove godine. A nakon „8 tamburaša s Petrovaradina“, „Majko stara, slušaj pjesmu sina svog“ i niza tamburaških evergreena na scenu je stupio jedan od najpopularnijih izvođača u Hrvatskoj – Ivan Zak koji dodatno ugrijao atmosferu ovog slavljeničkog vikenda u Dugom Selu. Iako mu je ovo njegov prvi nastup u našem gradu, Zak ovdje ima brojnu publiku koja ga je zdušno tijekom dva sata nastupa pratila i pjevala neke od njegovih hitova – „Pretjerujem“, „Duguješ mi ljeto“, „Tetovaža“, „Bolja od najbolje“, itd.

Svi koncerti bili su besplatni, a organizirani su kao poklon Radio Martina i Grada Dugog Sela građanima našeg grada uz predstojeći Dan grada.

A proslava Dana i Martinja u Dugom Selu se nastavlja. Kako je najavljeno, sutra, 10. studenoga, održat će se tradicionalni obred krštenja mošta na Martin Bregu u organizaciji Grada i Vinogradarsko-vinarske udruge”Terra Sancti Martini”. Krštenje će se održati u gradskom vinogradu na Martin Bregu, s početkom u 18:30 sati, a uz prigodni program u izvedbi KUD-a “Preporod” planiran je i veliki vatromet. Na sam Dan grada, 11. studenoga, u prijepodnevnim satima, od 9:30 do 11:00 sati u centru, podno dugoselske vure, Grad Dugo Selo građane će počastiti s besplatnim kuhanim vinom i kobasicama.

Kasnije tijekom dana, nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim braniteljima te prisustvovanja blagdanskoj misi u Župnoj crkvi sv. Martina, gradski vijećnici i dužnosnici će nazočiti svečanoj sjednici Gradskog vijeća GRada Dugog Sela na kojoj će, između ostalog, biti uručena priznanja i godišnje nagrade Grada Dugog Sela.

 

 Skip to content