NOĆ MUZEJA 2019. u Dugom Selu 1. veljače: Izložbe pod nazivom „Suvremeni prikaz umjetničkih djela“

Diljem Hrvatske u petak 1. veljače održat će se Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama.  Ovogodišnja tema je:  MUZEJI – INOVACIJE I DIGITALNA BUDUĆNOST. Šestu godinu za redom, pridružuje se i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo s izložbama pod nazivom „Suvremeni prikaz umjetničkih djela“.

Dugoselska Noć muzeja odvijat će se na dvije lokacije. Otvorenje je u 18 sati Maloj galeriji, (Kolodvorska 3) gdje će posjetitelji moći razgledati umjetnička djela iz bogatog fundusa POU-a u virtualnoj galeriji. U glazbenom programu nastupit će Glazbena škola Dugo Selo.

Od 20 sati, u izložbenom prostoru „Martinus“ (J.Zorića 17/3 kat) mogu se razgledati djela u tehnici litografije. Postav čine originali i njihove interpretacije isprintane 3 D printerom, koje će uz pomoć svjetlosti, ponuditi promatraču drugačiju percepciju motiva. Za glazbene trenutke pobrinut će se ŽVS „Koledarice“ KUD-a „Preporod“ i zbor učitelja OŠ Josipa Zorića i „Ivan Benković“.

Više o Noći muzeja možete saznati na https://nocmuzeja.hr/
https://nocmuzeja.hr/muzej/pucko-otvoreno-uciliste-dugo-selo/Skip to content