Nova eko-edukativna ploča u Perivoju I. B. Mažuranić

U Perivoju I. B. Mažuranić jučer je postavljena nova eko-edukativno informativna ploča dugoselske ekološke udruge “Dugoselski cvijet” koja govori o važnosti recikliranja i očuvanja prirodnih resursa te donosi korisne ekološke savjete pod zajedničkim naslovom “Otpad nije smeće”. „Radi se o drugoj ploči na području grada, uz prethodnu postavljenu u Perivoju grofova Drašković u suradnji sa Zagrebačkom županijom i tvrtkom Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije. No, isto tako ploče su postavljene i na druga mjesta na području Zagrebačke županije – općine Rugvica, Brckovljani te na području grada Svetog Ivana Zeline. Naime, iako je udruga registrirana na području grada Dugog Sela, djelokrug rada pokriva cjelokupno područje Zagrebačke županije“, kazao je tom prilikom predsjednik Udruge Ivan Gereci. „Postavljenjem ploča u parkove, ili blizu neki javnih institucija cilj nam potaknuti ekološko odgovorno ponašanje građana prema okolišu, posebice edukacija najmlađih, uz skretanje pažnje na činjenicu da otpad nije smeće, već vrlo bitna sekundarna sirovina“, dodao je Gereci. Zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević pohvalio je akciju kao i lokaciju gdje je ploča postavljena, u parku koji okružuje gradski vrtić, i to Eko-vrtić, u blizini i dugoselske Eko škole – OŠ Josipa Zorića, te na mjestu u kojem slobodno vrijeme provodi veliki broj djece koja će biti još više upoznata s ekološkim temama.
Ispred Upravnog odbora dugoselske udruge Darjan Budimir istaknuo kako će djelovanje udruge u narednom razdoblju biti prošireno, uz razvijanje suradnje s obrazovnim ustanovama, udrugama sličnog tipa, a sve uz potporu Županije, a naročito Grada Dugog Sela, poručio je Budimir.
Na kraju, najavljeno je sudjelovanje članova udruge u Zelenoj čistki 12. travnja, dok će nositelji akcije biti školske ustanove. Lokacije čišćenja bit će utvrđene u sljedećem razdoblju, rečeno je.Skip to content