Nova nagrada za dugoselskog skladatelja: Dario Cebić  osvojio 2. mjesto na međunarodnom natjecanju iz kompozicije

Mladi hrvatski umjetnik, glazbeni pedagog i skladatelj Dario Cebić osvojio je 2. mjesto na prestižnom natjecanju iz kompozicije ,,Concorso Internazionale di Musica Città di Stresa 2018″ koje je ove godine po 26. put održano u organizaciji gradova Strese i Milana. Cebić je 2. mjesto osvojio sa skladbom ,,Komorna simfonija br. 5” za ansambl.

Međunarodna komisija sastavljena od uglednih međunarodnih profesora i umjetnika, Lucas Jordan (São Paulo, Brazil), Victor Andrini (Milano, Italija), Matteo Bertolina (Bormio, Italija), Jean Cristophe Rosaz (Lyon, Francuska), te Ricardo Piacentini (predsjednik komisije i profesor kompozicije na Milanskom konzervatoriju), dodijelila je hrvatskom umjetniku 93/100 bodova. Krajem godine održat će se u Milanu svjetska premijera Cebićeve ,,Komorne simfonije”.

Cebić je doktorski studij iz glazbenih znanosti završio u Grazu na ‘Universität für Musik und darstellende Kunst Graz’, nakon čega je završio postdiplomski studij kompozicije na ‘Universität für Musik und darstellende Kunst’ u Beču, te specijalizaciju iz glazbenih znanosti i analize na ‘Hochschule für Musik Hanns Eisler’ u Berlinu.Skip to content