Novi predsjednik HVIDR-e Dugo Selo Željko Galović

Kako je odlučeno na izbornoj sjednici udruge HVIDR-a Dugo Selo održanoj protekle subote, 28. siječnja, za predsjednika u sljedećem razdoblju izbran je Željko Galović, koji je trenutno obnašao funkciju v.d. predsjednika. U članstvo Predsjedništva izabrani su Petar Đuran, Stanko Elez, Predrag Tole, Eduard Butijer, Jasmin Karahodžić i Barica Mihordin. U Nadzornom odboru su Vlado Bacalo (ujedno predsjednik), Zdravko Šalata i Goran Lisac, dok su u članstvu Suda časti izabrani Ilija Lučić (predsjednik), Richard Petanjek i Darko Varjačić. Skupština je održana u prostorima Nogometnog kluba Dugo Selo, a uz članove dugoselske HVIDR-e sjednici su nazočili zamjenik gradonačelnika Dugog Sela Pavo Jakovljević, načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, predsjednik HDZ-a Dugo Selo Darjan Budimir, predstavnici HVIDR-a Zaprešić, Ivanić Grad, Rugvica, Samobor, Sveta Nedjelja i Vrbovec te predstavnici Hrvatskih vitezova Dugo Selo i Zagrebačke županije.

Na sjednici bivši predsjednik Ivica Šafarić Ninja podnio je izvješće za proteklu godinu koja je bila puna brojnih aktivnosti, od redovnih i već uhodanih, do humanitarnih i sportskih. Dugoselska HVIDR-a bila je prošle godine organizator druge po redu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Dugom Selu, tijekom koje je organiziran svečani mimohod, te izložba ratnih fotografija uz prigodni zabavno-glazbeni program te besplatnu podjelu hrane i pića za sve građane. Članovi su također sudjelovali, kao i svake godine dosada, u Koloni sjećanja u Vukovaru te zajedno s udrugom Crne mambe na godišnjici stradanja Škabrnje. Od natjecanja ističu Gulašijadu u Kloštru Podravskom osvojivši 3. mjesto; na 14. sportskim igrama HVIDR-e Zagrebačke županije osvojili su 2. mjesto ekipno; na 22. SŠNIDOR-u HVIDR-e u Zagrebu za HVIDR-u Zagrebačke županije izborili su ukupno 4. mjesto. Sudjelovali su također na vojnom hodočašću branitelja u Kloštru Ivaniću, na humanitarnoj fišijadi u Ivanić Gradu, na mimohodu braniteljskih udruga uz 71. obljetnicu stradanja Hrvata u Kloštru Podravskom, a bili su također sudionici nekih gradskih manifestacija  obilježavanja Dana Grada Dugog Sela, blagdana Svih svetih, itd.

Proteklu godinu zaključili su sa 95.899 kuna prihoda te 87.131 kunu rashoda. Najveći dio sredstava, dotaciju za njihov rad dao je Grad Dugo Selo – 48.759 kuna, zatim Općina Rugvica 7.000 kuna, Općina Brckovljani 5.000 kuna, uz prijenos sredstava iz 2015. godine 11.106 kuna, te članarine u ukupnom iznosu 4.780 kuna, TZ Dugo Selo 3.200 kuna te prihod dobiven posudbom sredstava od Ivice Šafarića 15.000 kuna. Pohvalne riječi na njihov rad i organizaciju tom prilikom na skupštini uputio je zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević koji je tom prilikom podsjetio na projekt izgradnje Doma veterana Domovinskog rata koji će biti prostor za članove braniteljskih udruga grada koji bi trebao skoro zaživjeti.Skip to content