Novi robotički uspjeh Dugoselca Branimira Ćarana: Osvojio zlato i broncu na svjetskom natjecanju u Njemačkoj

Branimir Ćaran, naš višestruko nagrađivani robotičar i dobitnik Oskara znanja proteklog vikenda u Leipzigu na najvećem svjetskom natjecanju „RoboCup 2016.“ nanizao je još jedan značajan uspjeh – osvojio je  1. mjesto i zlatnu medalju u super timovima (jedina ekipa koja je u potpunosti riješila zadatak u super timovima) te 3. mjesto i i broncu u individualnom nastupu. Ovaj značajan rezultat Branimir je ostvario zajedno sa svojim kolegama, članovima Hrvatskog robotičkog saveza s kojima se natjecao u kategoriji Rescue line secondary (kategorija u kojoj je nastupilo najviše ekipa) pod nazivom „CRO little home“, a ekipu su, uz Branimira, činili Andro Katanec i Elizabeta Tedeško, dok je mentorica bila Jelka Hrnjić. Članovi Hrvatskog robotičkog saveza na istom natjecanju u Njemačkoj osvojili su čak devet medalji postigavši, kako su u Hrvatskom robotičkom savezu naveli – povijesni uspjeh. Dva prva mjesta u super timovima Co Space i Rescue Line Secondary, četiri duga mjesta, u Rescue Maze, u CoSpace Primary i supertimovi Rescue Line Primary i Soccer Lightweight Primary i tri treća mjesta, u Rescue Line Secondary i supertimovi u Soccer Light Primary, te Soccer Lightweight Secondary.

Gotovo godinu dana ranije, podsjećamo, na svjetskom robotičkom natjecanju koje se bilo održalo u Kini, Branimir Ćaran zajedno sa svojim kolegama u timu, osvojio je dva srebra, i to u kategoriji supertimova te individualno. Na temelju ovog uspjeha Branimir je ovogodišnji dobitnik dva Oskara znanja, čime je ponovio uspjeh od prošle godine kada je također dobio dva Oskara znanja. Inače podjela Oskara znanja za 2016. godinu održana je polovicom proteklog mjeseca i tom prilikom Branimir nam je dao izjavu – „Osvojeni Oskari znanja znače mi puno jer me stimuliraju i motiviraju. Oni su priznanje mog dosadašnjeg rada i truda te svakako dodatni poticaj za još bolje rezultate“, rekao je. Podsjetio nas kako je tijekom ove godine sudjelovao na tri nova natjecanja u robotici na kojima je osvojio 1. mjesto   u Zagrebu i 2. mjesta na natjecanju u Ludbregu ostvarivši plasman na svjetsko natjecanje u Leipzigu. Uz državna natjecanja, sudjelovao je na Europskom prvenstvu koje se redovito svake godine održava u Austriji gdje je osvojio 2. mjesto. Iako je bilo i drugih međunarodnih natjecanja, zbog obaveza i priprema za državnu maturu Branimir ove godine nije mogao sudjelovati. No zato, državna matura je sada već iza njega, i trenutno čeka rezultate. Nadamo se kako će mu se želja upisa na Fakultet strojarstva i brodogradnje ispuniti.

U međuvremenu po povratku iz Njemačke kreću i njegove intenzivne aktivnosti i rad na novoj kategoriji pod nazivom robo-nogomet te se nada uspješnim kvalifikacijama za svjetsko natjecanje 2017. godine koje će se održati u Japanu.Skip to content