Novi trener NK Dugo Selo Rajko Vidović: S pomlađenom ekipom ostati u vrhu ljestvice 3.HNL

vidović1Nakon odlaska Milivoja Bračuna koji je preuzeo vodstvo mlade hrvatske reprezentacije U-15, poziciju glavnog trenera NK Dugo Selo preuzeo je njegov pomoćnik Rajko Vidović. Vrsni bivši igrač velikih hrvatskih klubova, u Dugom Selu je nakon profesionalne karijere prvo igrao za ekipu, a onda je preuzeo treniranje mlađih ekipa.

U zadnjih godinu dana bio je Bračunov pomoćnik, a zbog pokazanog rada klub nije morao dugo tražiti novog trenera. Osim promjene u vodstvu, promjene su se dogodile i u igračkom sastavu. Uz vratara Nevistića, otišlo je pet iskusnih igrača Nemanić, Borovčak, Filipović, Pavlić i Lukić. No, isto tako stigli su novi igrači A. Barišić i S. Knez (Hrvatski Dragovoljac); M. Ivić (Ivanja Reka), S. Bajrić (Dugopolje), R. Ađić (HAŠK), Karačić (Trnje) te Žulj (Lučko).

Trener Rajko Vidović očekuje zanimljivu sezonu jer, u odnosu na prošlu kada je ekipa bila iskusna, sada su na redu mlađi i hitriji igrači željni igre. S obzirom da je preuzeo momčad sredinom priprema za novu sezonu, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima. Odigrano je ukupno devet utakmica, a ekipa je ostvarila 6 pobjeda, 2 poraza te jednu neriješenu. „Apsolutno sam zadovoljan, mislim da smo dobro radili u ovom pripremnom dijelu. Po pitanju ekipe dosta smo pomlađeni, došlo je novih igrača koji su za sada bili dobri. Dugo Selo pripada gornjem dijelu tablice 3.HNL i moramo nastaviti ovim putem kojim smo do sada išli, naporno raditi i nadati se pozitivnim rezultatima“, rekao je Vidović. Ovaj vikend igrat će protiv Vrapča, onda dolazi Špansko pa gostuju u Maksimiru. Trenutno su isključivo motivirani na prvu utakmicu s Vrapčem koje je dobar i neugodan protivnik i s kojim su do sada odigrane atraktivne utakmice te ostvareni bolji rezultati. Ambicija kluba je ostati u gornjem dijelu tablice, a u svakom susretu dat će maksimum. U sada jakoj trećoj ligi, nakon odlaska Dinama u drugu, osam je izjednačenih ekipa. „Rijeka, Vinogradar, Krk, Opatija, Novigrad, mi… Svatko svakog može dobiti“, izjavio je trener Vidović.

Predsjednik kluba Mladen Vrabec za Bračuna je kazao kako je dobar trener i dobar čovjek. „Mi nastavljamo kao da se ništa nije dogodilo – izabrali smo trenera kojem vjerujemo i nadamo se najboljem“, rekao je za novog trenera Vidovića koji će znati iskoristiti svoje igračko iskustvo i trenersko znanje. Za veliku rotaciju igračkog fonda, pojašnjava kako je takva situacija u današnjem nogometu. Što se tiče uvjeta dugoselskog kluba u novoj sezoni i o osiguravanju sredstva za natjecanje i funkcioniranje kazao je kako najveći dio dolazi iz gradskog proračuna, a bez svog angažmana, članarina i sponzora klub ne bi preživio. „Zadovoljni bi bili kada bi se ono što je u planu i programu proračuna doneseno malo kvalitetnije isplaćivalo. Godišnji budžet je 360,000 kuna plus 70,000 kuna za prijevoz, oko tristotinjak tisuća su članarine omladinskog pogona, a dvjestotinjak do tristotinjak tisuća skupimo od sponzora, no i to opada“, iznio je financijsku sliku Vrabec. Fokusirani su na prvu momčad, 29.kolovoza počinje prvenstvo, natječe se ukupno 11 momčadi (prva, veterani i omladinski pogon). Veliki uspjeh postigli su prošle godine pioniri. Nakon teških kvalifikacija ušli su u zahtjevnu I HNL Središte pa će dugoselska nogometna publika imati priliku gledati renomirane klubove poput Dinama, Zagreba, Intera, Gorice. I inače se klub na gledanost utakmica ne može žaliti, prosjek je oko 300 navijača. Svi oni pozivaju se na bodrenje u što većem broju, a NK Dugo Selo odužit će se dobrom igrom.Skip to content