Obavijest Grada Dugog Sela: Obaveza čišćenja snijega ispred kuća, poslovnih objekta te nogostupa

Grad Dugo Selo obavještava građane o njihovim obvezama vezanim za čišćenje snijega na javnim površinama, sukladno Odluci o komunalnom redu. U slučaju ne ispunjavanja obveze čišćenje snijega i leda, vlasnici objekata  bit će odgovorni ukoliko dođe do neželjenih posljedica za građane, a  ukoliko se ne  očiste nogostupi komunalna služba provoditi će kaznene odredbe za prekršaje iz dolje navedenih članaka   novčanim kaznama. Obavijest u nastavku.

OBAVIJEST

UKLANJANJE SNIJEGA I LEDA – OBVEZE GRAĐANA

Poštovani građani,

Sukladno članku 71. Odluke o komunalnom redu snijeg i led uklanja se s javnih površina, te krovova zgrada uz javne površine. Snijeg s javnih površina treba se početi uklanjati kad napada najviše 5 cm, a ako pada neprekidno, mora se uklanjati i više puta. Led se sa javnih površina uklanja čim nastane.

Sukladno članku 75. Odluke o komunalnom redu o uklanjanju snijega i leda s pločnika uz zgrade, te neizgrađene građevne parcele brinu vlasnici zgrada, odnosno vlasnici ili korisnici stanova i poslovnih prostora u zgradi i vlasnici građevnih parcela.
O uklanjanju snijega i leda s pločnika uz kioske i pokretne naprave brinu vlasnici odnosno korisnici kioska i pokretnih naprava.
O uklanjanju snijega i leda s pločnika uz poslovne zgrade brinu pravne ili fizičke osobe koje su vlasnici  odnosno korisnici poslovnog prostora u tim zgradama.
O uklanjanju snijega i leda s pločnika ispred uličnih lokala brinu vlasnici i korisnici lokala.

Sukladno članku 76. Odluke o komunalnom redu snijeg i led s krovova uz javno-prometnu površinu mora se ukloniti kad postoji mogućnost da se odroni i ugrozi sigurnost prolaznika.
O uklanjanju snijega i leda s krovova stambenih zgrada brine pravna osoba koja upravlja stambenim zgradama.
O uklanjanju snijega i leda s krovova stambenih zgrada u vlasništvu građana brinu vlasnici tih zgrada.

                                                                                                                                     Grad Dugo SeloSkip to content