CRVENI KRIŽ DUGO SELO PRIKUPLJA POMOĆ ZA STRADALE U POPLAVI

Crveni križ Zagrebačke županije apelira na sve da sva pomoć ide preko gradskih i općinskih društava Crvenog križa.
U Crvenom križu Dugo Selo u Osječkoj 3, prikuplja se pomoć za nastradale u poplavama, volonteri su tamo od 8 do 20 sati, a po potrebi volontirat će i dulje. Prikupljanje će trajati dokle god postoji potreba. Na njihov apel odazivaju se brojni građani. Ukoliko se želite kao volonter uključiti u aktivnosti Crvenog križa Dugo Selo, bit će im drago da se pridružite. Svaka pomoć je dobrodošla. Za više informacija nazovite 2753-130.
Članovi Moto kluba Dugo Selo od sutra će također prikupljati humanitarnu pomoć na punktovima “kod sata” i parkiralištima većih trgovina. Sve prikupljeno dostavit će se Crvenom križu.
Akciji solidarnosti priključila se i Udruga ADHD I JA, potrebno možete donijeti u njihove prostorije u Sajmišnoj 1 (Arcusov trg). Udruga će pomoć skupljati naredna tri dana od 8 do 20 sati, a u srijedu će se znati točna lokacija kamo pomoć ide odnosno gdje je najpotrebnija.
Biciklistički klub je pozvao preko svoje FB stranice sve članove kluba te građane Dugog Sela i sve ljude dobrog srca koji su voljni pomoći stanovnicima s poplavljenih područja lijepe naše a i šire. Sakupljanje ce se vršiti tokom današnjeg dana od 9 do 18 sati ispred Viva Sport dućana na adresi Josipa Zorića 41 (Dugo Selo). Prikupljene stvari dostaviti će Crvenom križu Dugo Selo.
NAJPOTREBNIJI SU:
HRANA – isključivo trajne namirnice, s izraženom deklaracijom i rokom trajanja – POSEBNO HRANA ZA DOJENČAD I MALU DJECU
VODA – veća pakiranja
HIGIJENA- osnovne osobne higijenske potrepštine te potrepštine za bebe (pelene, kreme, puderi, ulja i sl.)
ODJEĆA – molimo pakirajte u kutije po spolu, veličini i uzrastu (djeca) radi lakšeg kasnijeg rukovanja. Donji veš i čarape također su poželjni
OBUĆA- posebno molimo praktičnu obuću te obuću za djecu i muškarce

 

 

 

 

crveni križ

Tags:


Skip to content