OBILJEŽAVANJE TJEDNA CRVENOG KRIŽA

Međunarodni dan pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se 8. svibnja, a tjedan koji slijedi (od 8. do 15. svibnja), obilježava se kao Tjedan Crvenog križa. Crveni križ Dugo Selo i ove godine obilježava svoj tjedan kroz niz aktivnosti:

– kroz cijeli tjedan zastave Hrvatskog Crvenog križa vijore se diljem Hrvatske, pa tako i ispred zgrade grada Dugog Sela, te objekta Crvenog križa Dugo Selo.

– tijekom tjedna u trgovačkom centru „Kaufland“ građani mogu donirati hranu i higijenu ostavljajući artikle u vidljivo označenoj košari smještenoj iza blagajni.

– 8. svibnja od 10-12 h u centru Dugog Sela provest će se mjerenje tlaka i šećera u krvi.

– u sklopu projekta „Iste mogućnosti“, završava se i zadnja raspodjela higijenskih paketića za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, a povodom putovanja u „Školu u prirodi“. Temeljem ovog projekta 46 učenika četvrtih razreda darivani su higijenskim torbicama u kojima su osnovne higijenske potrepštine.

– u OŠ Rugvica (13.5.) i OŠ „Ivan Benković“ (15.5.) u sklopu projekta „Spolnost žene“ za učenice osmih razreda održat će se predavanje dr Natalije Beljo. Predavanja za ostale osnovne škole provest će se do kraja mjeseca.

– prostor Crvenog križa Dugo Selo organizirano će posjetiti grupe djece iz osnovnih škola i vrtića koji se nalaze u blizini. Djeci će tamo biti predstavljen rad i aktivnosti Crvenog križa.

Sve ostale aktivnosti Crvenog križa Dugo Selo, odvijaju se prema planu, kao redovna djelatnost.

Gordana KocajSkip to content