Obilježen Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

Uz Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije izaslanstvo Zagrebačke županije, na čelu sa županom Stjepanom Kožićem, te među ostalima, i s predstavnikom Grada Dugog Sela – zamjenikom gradonačelnika Pavom Jakovljevićem, jučer je ispred spomen obilježja braniteljima Domovinskog rata na mostu u Pokupskom odalo počast. Zapaljene su svijeće, a potom su u rijeku Kupu spušteni vijenci i bijele ruže u spomen na sve poginule. U izaslanstvu su bili još županovi zamjenici Rudolf Vujević i Damir Tomljenović, ujedno predsjednik županijskoga Odbora za hrvatske branitelje, te predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković. Vijence su položili i predstavnici braniteljskih udruga, dok je molitvu predvodio župnik crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Pokupskog.
U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije danas će u Vrbovcu biti otvorena izložba ratne zbirke crteža Ivana Lackovića – Croate „Crno i crveno“ te će biti organizirana tribina „Vrbovec u vrijeme Domovinskog rata“, dok će središnja svečanost, također u Vrbovcu, biti održana u subotu, 2. srpnja ispred „Ljetne pozornice“ na Trgu Petra Zrinskog s početkom u 11,00 sati.
Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije obilježava se u spomen na 27. lipnja 1991. godine kada je na pokupsko ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde.Skip to content