Obilježen Međunarodni dan darivanja knjiga: Dugoselski klinci vole čitati i darivati knjig

Pod geslom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“ te uz prigodni program i humanitarnu akciju prikupljanja slikovnica i dječjih knjiga protekle subote, 18. veljače, u Dugom Selu je obilježen Međunarodni dan darivanja knjiga, koji se ovih dana u mnogim gradovima i mjestima Hrvatske organizirao u sklopu nacionalne kampanje Čitaj mi. Gradska knjižnica Dugo Selo, na čelu s v.d. ravnatelja Predragom Topićem bila je domaćin ovog subotnjeg prijepodnevnog knjižničarskog kružoka okupivši brojne male i velike, ljubitelje knjige koji su mogli uživati u programu koji se osmislile voditeljica Dramske grupe KUD-a Preporod Ivana Gudelj s predstavnicom Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo Ivom Grgić Ozimec. Dirljivima pjesmama i recitacijama koje slave pisanu riječ i čitanje kao takvo u programu su sudjelovali najmlađi sudionici programa – prvašići OŠ Ivan Benković, pod vodstvom učiteljica Sofije Štefanac Klobučar i Sonje Nekić, dok su učenici OŠ “Josipa Zorića” pod vodstvom učiteljice  Marije Sekur Harcet i knjižničarke  Lade Grdan razveselili sve odličnim lutkarskim igrokazom Šuma Striborova, obilježavajući na taj način vrijednu obljetnicu – 100. godišnjicu od objave ove svima znane hrvatske bajke Ivane Brlić Mažuranić. O pričanju priča, kao i o samom procesu pisanja priča duhovitim i dinamičnim skečevima dočarali su nam talentirani članovi Dramske grupe, a posebno zabavan publici bio je skeč recepta iz Dugoselske kuharice koju je izveo Patrik Micudaj.

Međunarodni dan darivanja knjiga projekt je kojim se djecu želi potaknuti na čitanje i kod njih pobuditi ljubav prema čitanju i darivanju, a obilježava se 14. veljače. Darivanjem svoje slikovnice ili knjige drugima, dijete potiče i uči važnosti pomaganja i darivanja. Zato je ovom prilikom organizirana i akcija prikupljanja slikovnica i dječjih knjiga za Odjel pedijatrije Doma zdravlja Dugo Selo, koje su taj čas ispunile škrinjicu pripremljenu za tu priliku.

Na kraju organizatori ove akcije koja se po prvi puta organizirala u Dugom Selu izrazili su zahvalnost svim sudionicima programa, kao i svim građanima i djeci koja su darivala knjige, uz nadu da će ista akcija imati svoj nastavak i sljedeće godine.Skip to content