Obilježen Međunarodni praznik rada uz bogat program i fini grah

Sindikat umirovljenika Hrvatske, Podružnica Dugo Selo, Brckovljani i Rugvica po sedmi je puta bio organizator prvosvibanjske proslave Međunarodnog praznika rada, a pod pokroviteljstvom Grada Dugog Sela.
Unatoč najavi kišnog vremena, građani su došli u dugoselski Perivoj grofa Draškovića, a okupljene su pozdravili predsjednik podružnice SUH-a Josip Sahor te gradonačelnik Stipo Velić. U svom se govoru Sahor osvrnuo na stanje tržišta rada navevši kako se godinama vodila pogrešna radna i socijalna politika temeljena na loše plaćenoj radnoj snazi. „Zato apeliramo kao sindikat odnosno kao socijalni partner na sve stranke neovisno o kojim se bojama radi… Probuditi gospodarstvo – otvaranje novih radnih mjesta, ne dirajte suverenu državu, osigurajte dostojanstvenu starost, primijenite način usklađivanja mirovina, osigurajte pravo na stabilnu i dostojnu cijenu rada za sve zaposlene i sigurnost za sve ljude ove zemlje“, naveo je predsjednik SUH-a.
U kulturno umjetničkom programu nastupili su Limena glazba te škola folklora KUD-a „Preporod“, Dječja skupina KUD-a „Ogranak Seljačke sloge Lupoglav“, KUD „Posavka“ iz Oborova i KUD „Tančec“ iz Jalševca Nartskog. Po završetku programa građanima je ponuđen tradicionalni prvosvibanjski meni, organizator je pripremio oko 900 porcija finog graha. Uz pokroviteljstvo Grada, donatori ovogodišnje proslave bili su Zagrebačka županija, Općine Brckovljani i Rugvica, Konzum, Klet obitelji Bunčić i Pekara „Croatia“.Skip to content