OBILJEŽEN TJEDAN CRVENOG KRIŽA

Od 8. do 15. svibnja, kao i diljem Hrvatske, u Dugom Selu se raznim aktivnostima obilježavao Tjedan Crvenog križa.

Već 06. svibnja provedena je akcija besplatne mobilne mamografije i denzitometrije, pri čemu je 8 žena snimljeno mamografom, a 25 žena je obavilo i denzitometriju.

8. svibnja za učenike OŠ Josipa Zorića i OŠ Ivana Benkovića Crveni križ Dugo Selo u suradnji s MUP-om – Policijskom postajom Dugo Selo je proveo predavanja na temu sigurnosti djece u prometu.

U dva navrata izvršena je obnova znanja iz pružanja prve pomoći za 25 odgojiteljica Dječjeg vrtića Dugo Selo.

Kroz cijeli tjedan obilažene su osnovne škole sa područja grada Dugog Sela, te općina Brckovljani i Rugvica u kojima su za sve učenike prvih razreda provedena

predavanja na kojima su se učenici upoznali sa nastankom pokreta Crvenog križa, poviješću pokreta i čime se Crveni križ u današnje vrijeme bavi.

Pritom su se upoznali s osnovama prve pomoći u skladu sa njihovim mogućnostima, tj uvježbavali su stavljanje povrijeđenog u bočni položaj.

14. svibnja u centru Dugog Sela za sve zainteresirane provedena je akcija besplatnih zdravstvenih mjerenja (krvnog tlaka i šećera u krvi) na koju se odazvao 81 građanin.

Crveni križ Dugo Selo nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima, od čega najavljujemo predavanje „Spolnost žene“, koje u suradnji

sa dr Natalijom Beljo provodimo za učenice osmih razreda. Predavanje će biti provedeno 20. svibnja za o.š. „Stjepan Radić“, a nakon toga i za ostale škole.

 

G.K.

 Skip to content